Búvárkemping, avagy az Adriai merülések nosztalgiája

  • 0

Búvárkemping, avagy az Adriai merülések nosztalgiája

Zsajnice: ez az a hely, ahol kicsit megcsapott valami régen átélt nomád romantika: kempingezés, és merülgetés. Végigpörgettem magamban egy listát, kiket is érdekelne ilyen kaland napjainkban, de kevesekre mernék megesküdni. A lényeg, hogy frankón meg lehet itt szállni: strand kéznél, tömeg nista, nem tapos le a német lakóautókonvoj, meg a lengyel-cseh gyerektábor visítása sem zavar senkit.

Ami a lényeg, nem számolnak durva auto +sátor +éjszaka +fő +TAX képletekkel, ami mondjuk nem teszi kívánatossá a horvátországi drága tömegkempinges nyaralást. Szóval 4 EUR-ért lehet tényleg pihenni, nyugalomban, klassz a dolog. Merülés helyben motorcsónakkal, ill. felvesszük azokat, akik jönnének velünk hajóra. Ebédszünet többnyire ugyanezen a partszakaszon.
Elgondolkodtam, hogy itt majd pihenek pár napot, csak kéne hozzá egy jó könyv. Búvárkemping: telitalálat kempinges búvároknak, freedivereknek, talán egyike az utolsó elérhető szabad kampingeknek, strandoknak.

Egy “hátrányt” kell megemlíteni: itt nincsenek boltok, sétány, kirakat, csak kabócanóta miután az utolsó hajós strandolócsapat is elhagyta az öblöt. A nyugalom tapintható kontrasztot alkot a délutáni zsongással.

Lehet jönni azoknak, akik ezt szeretik!

zajnice, diver camp
zajnice, diver camp

About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár