RSS – Egyszerű információ megosztás

  • 0

RSS – Egyszerű információ megosztás

Category : News , Uncategorized

„A lényege röviden és érthetően, lehetővé teszi, hogy a weboldalunk, vagy éppen a blogunk új híreit, új publikációit megosszuk az érdeklődőkkel, vagy esetleg egy másik weboldal szerkesztőjével. Minden új cikk, frissítés megjelenik egy link formájában azonnal, mint tartalomjegyzék a frissítésekről. Ez az RSS:

RSS = Really Simple Syndication = Egyszerű információ megosztás

Ma már nagyon sok szoftver létezik, amely azt segíti, hogy az RSS-el publikált oldalak tartalmait “lehúzzák” a gépedre, így nem kell minden egyes alkalommal az oldalra látogatnod, hogy elolvasd az új híreket. Ha nincs sok időd böngészni, akkor ez a legjobb megoldás az informálódásra. Persze egy RSS olvasóval nagyon sok oldal RSS csatornáját tudod olvasni.

Mit kell tennem ahhoz, hogy RSS-t használjak? Mire tudom használni?

Mivel nekem a FeedReader vált be legjobban, ezért azt ajánlom, ha RSS olvasót szeretnél használni. Sok más lehetőség is van, amiket nem fogok itt felsorolni, mivel a célom nem az, hogy mindent leírjak az RSS-ről, csak annyi, hogy ha esetleg eddig nem használtad, most tudd, hogy érdemes! Próbáld ki!

A hírportálok nagy része is alkalmazza ezt a publikációt. Ahol látod az RSS ikont, arra kattintva eléred a csatorna címét, amit utána az RSS olvasódba tudsz tölteni. Általában narancssárga háttéren fehér betűvel jelölik, vagy az ikonja jelenik meg külön.

RSS - Hertelendi Roland Blog

RSS ikon

Az én blogomon az RSS ikon ilyen, amit a fentin kívül a jobb oldali sáv META részében találsz meg. Persze nagyon sok fajta ikon létezik még, de az alap a narancssárga háttér és rajt fehéren az RSS. Van külön ikonja is, ami így szokott kinézni:

feed icon

Tehát a sorrend a következő, amit folytatnod kell, ha még nem használtad. Na jó, nem kell, de érdemes.

  1. Töltsd le a FeedReader-t és telepítsd fel a gépedre!
  2. Menj el a kedvenc portál oldalaidra, keresd meg az ikont és add hozzá a csatornákat az olvasóhoz.

Ezzel kész is vagy, ha használod, saját hírjegyzékkel rendelkezel, spammentes, hatékony, ügyes! Böngéssz kevesebbet, tudj meg többet!”

Egyéb linkek:
http://www.feedreader.com/
http://roland.hertelendy.hu/?p=949
http://roland.hertelendy.hu/?p=911
http://hu.wikipedia.org/wiki/RSS
http://www.sg.hu/rss.php 

Hertelendy Roland


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár