Petíció a delfinirtás ellen

  • 2

Petíció a delfinirtás ellen

Category : News , Uncategorized

Annyi kiadós katasztrófa történik, hogy az emberi ingerküszöböt már meg sem üti. Hollywood már nem bírja a versenyt, az élet nap mint nap rálicitál a nagy pénzekért rendezett mozikra, elég, ha az ember bekapcsolja a híreket. Ha mondjuk hozzátartozónk vagy jómagunk nem személyesen éli meg saját tragikus végzetét, addig talán eszébe sem jut felhördülni, vagy tenni ellene.dauphin_massacre.jpg

Mint búvár, természetvédő, vagy jóérzésű ember, ha aláírsz egy petíciót, történni fog valami? Ha a Greenpeace hajóján a japán bálnavadászok ellen hajtasz, előrébb a világ? Én hiszem, hogy minden összefügg, így ha kapsz egy körlevelet ismerőseidtől, hogy 5 percre oltsd le a villanyt, vagy ne egyél delfinhúst, génkezelt cuccokat, stb. akkor gondolkozz el egy kicsit.

A MBSZ (Magyar Búvárszövetség) közvetve (!?) hozzám tévedt levele lehet, hogy megérint, hiszen delfinirtásról szól, a teljes képernyőn nézhető vérfürdő a lelkedbe csap, hogy az belesajdul. Aztán lehet tiltakozni, de ha egy japán szupermarketbe tévedsz, akkor ott látod a polcon amit a filmen nézni nem bírtál.

greenpeace there

whale_meat_tins.jpg

whalemeat

De gondolkoztál már azon, hogy ha lemész a boltba, akkor valamit ne vegyél meg, vagy tiltakozz?

Ha nem, akkor pont az van, hogy megvásárolod, vagy épp gyártod a leszármazottaid sújtó új világot. Hajrá!

Itt amit tehetsz: tiltakozz! Petíció a Japán Miniszterelnökhöz

Aztán egy napon ezen az agyonkuszán szabályozott világon arra döbbenhetsz, hogy semmit sem szabad megtenned következmények nélkül, mert a létezés jelen formájának minden rezdüléséből pusztul a Világ, a természetadta jövő. Legyen az táplálék, tojás, tej, hús, vagy zöldség, közlekedés, vagy bármi kényelmi cikk? Sok minden ellen tiltakozhatsz, de mit sem ér, ha nem bírsz másképp élni. Ideje lenne megtanulni és a következő generációnak tanítani. Ami elképzelhetőbb: mi fogunk majd tőlük tanulni?

A témához ajánlom: Fennatrtható Fejlövés aktuális írásait.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

2 Comments

szomkat

2007-02-17 at 12:00 am

Ez nagyon durva! A film úgy lelki, mint fizikai fájdalmat is okozott. Természetesen a petíciót elküldtem. Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmünket!

Karas

2007-02-18 at 2:07 pm

Mondjuk ki, hogy brutális. Én nem szívesen álltam volna a kamera mögött, mégis olyan volt, mintha végignéztem volna személyesen. A cikked pedig pont ide kapcsolódik, az eladatlan bálnahúshegyek, ami mint tudjuk már, részben delfin, vagy bármi más…

Utánaástam a neten, elég populáris téma, nagyon sok kép, reklám, tiltakozás, stb fut egy jó ideje. Innen csak egy lépés, hogy a Te**o gazdaságos tropik hal hússzeletek a polcra kerüljenek… Találtam egy japán szupermarket bejegyzést, ott fóka, rénszarvas, cápa, delfin, bálna húst is kínáltak… Én is azt hittem, ezek védett fajok.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár