Fényképezőkből holtszezon

  • 0

Fényképezőkből holtszezon

Category : Kerasub DC , News , Uncategorized

A Kerasub gondolta, itt az idő, be kell vásárolni digitális fényképezőből. Tette nekiindulását pár éves tapasztalatból, meg ahogy kell: válasszunk valami korrekt gépet, nézzük meg, beszerezhető-e hozzá a tok, tegyünk egymás mellé pár konfigurációt, aludjunk rá párat, aztán ha pénztárcánk is rábólint, serváljuk a megrendelést. Fényképezőgépválaszték az van! Bele is merültem a paraméterek tömegébe, mely reménytelenül kompromisszumokra késztetetett.
panasonic tz1Nos, a korrekt gép fogalmánál elakadt a mutatvány, lévén, hogy az összes gyártó naptárjába most van beírva a típusváltás. A piacon lévő kínálat foghíjas, a bevált típusok helyén üresen tátonganak a polcok. Na, momentán hiánygazdaság! – dörmögtem, miközben előre vert ki a veríték, hogy majd fényképező nélkül állok az egyiptomi verőfényben. Mondjuk ki, rövid mérlegelés után, kinullázva pár gyártót (Olympus, Nikon, Canon) maradt a Panasonic. Nos, nézzük csak, mit szeretnénk kézbefogni:

Panasonic TZ1, 5,3 Mpx, 10X optikai Zoom
Elárulok pár linket a mérlegeléshez, aztán, ha meggyőztem valakit, lehet rendelni gyorsan, még mielőtt az új TZ-k váltásba nem lépnek. Van konkrét flash manual (minden kamerához hasznos), és a digideep.com oldal meg pláne komoly áttekintést nyújt a kiváncsiaknak, kamera, vagy kameragyártók szemszögéből, minden járatos és egzotikus típusra. Egyéb hasznos tokgyártók oldala: unterwasserfoto.com

Bárhogy pörgetem az oldalakat: a kis vékonypénzű fotósoknek nem most van szüretidő kompakt digitális gépek megvételére. így aztán a paramétereken szíva fogam, kezdtem megbékélni: van víz alatti prg. ,fehéregyensúly, korrekt az optika, bár kicsit lomhának tűnik a gép maga 30másodpercenként 1 képpel, meg 10 képenkénti hűtőopcióval.

Panasonic DMW-MCTZ1E Underwater Camera Nem sikerült vásárlás előtt tesztgépet a kezembe fognom, de rátértem az anyagiakra:

Alapgép készlet: 64.992,- Ft
Tok: 59.994,-Ft
Tartalék(CGA-S007E/1B) akku: 8490,- Ft
Memóriakártya: 4490,- Ft Sd 1GB

Szumma: 137.966,- Ft

Panasonic E- shop: ki mondta, hogy ingyen van?

 Vélemény: a kispénzű, kompakt víz alatti fényképezésre megoldást kereső amatőrök a Canon típusokkal hasonló eredményre jutnak. Én még alszom rá, és tovább vadászom, mérlegelek. Ha valakinek van tippje, jöhet az okosság.

Felhasznált linkek:
dpreview.com
digideep.com
unterwasserfoto.com


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár