Apnea Academia 2.

  • 0

Apnea Academia 2.

Azok után, hogy egy napot gyúrtak rajtunk constant weights kategóriában, videós támadást intéztek. Azaz este visszanézhető majd, kinek, mi a pillanatnyi legjobbja. Hát, nem mindenkinek lesz sok néznivalója, mert a gyengébb fülek, s a kevésbe szerencsések a kiegyenlítés áthághatatlan problémájába ütköztek. down.jpgascent.jpg
sledge1.jpgMagam, szerencsére ilyennel nem találkoztam, (kopp-kopp, hogy lekopohjam) tartson is ki végig ez az állapot!

A sledget mélyebbre állították: ma 35 méteren koppanunk, s ez eléggé határérték: innen nem egyszerű egyenlíteni. Azért free immersionben erre ráverek még a délelőtt folyamán, sikerül egyéni csúccsal vigyorognom.

sledgework.jpgsledgeup.jpgMondjuk két cimborám is vigyoroghat: Robi egy gép, az embertelenül tolja harmincok alatt, s csinál freeben egy 48 métert. Erre egy francia srác rádobbant 56 méteres egyéni csúcsot. Neve Mr Deep lett, de kicsit összegyűrte a nyomás, s ki volt ütve. Orvos is látta, hát nem kell indulnia egy darabig, kiütötte magát!

Mindezen epizódok egy brutál intenzív edzés keretein belül zajlanak. 3-4 fős csoportokban egy-egy bóján állunk, innen vezet a mélybe a kötelünk, s két csoportra jut egy oktató. Néha sok is, mikor ott van. A Mester, maga Pelizzari is ott van, s mindenkit maga ellenőriz. Nem kevés biztatást, építő kritikát, s segítséget kapunk a szakiktól. Komoly meló csiszolni mindent: eddig azt hittem, hogy vagyok annyira jóban a vízzel, hogy nem tudnak olyat kérni, amit ne csinálnék meg. Nos, a baj csak a móddal van: tökéletesen nem tudom megcsinálni. Van javítanivaló minden egyes fázisán a merülésnek. Az oktatás pedig attól profi, hogy az alap mozdulatoktól az élettani adaptációig, fokozatosan tárja fel a merülés részleteit előttünk, maga a szervezet is egyre jobban, könnyedebben veszi a feladatokat. Fáradunk, de nem kopunk: ez az edzés.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár