Apnea Academia 5.

  • 0

Apnea Academia 5.

yoga.JPGTéma a lazítás, edzéstervek, étkezés, napirend, lehetséges edzésmódszerek, no meg a tenger megint. Így a búcsúzás küszöbén bennem is kezd összeállni a kép, miről is szól maga az apnea. Gyakorlatilag egyszerre sok mindenről, beleértve a rekordokat, csúcsokat, mélységeket, s azok elérésének számos módját. Az emberi teljesítőképesség csodájáról szól, de arról is, hogy a lélegzetvétel nélkül töltött súlytalan lebegés perceit hogyan lehet élvezni – a víz alatti világ csodájába süllyedve.

Véget ért a hét, s útravalóul csak annyit mondtak: élvezzétek az edzést, a merülést. Utolsó gyakorlat nem az volt, hogy mindenki döntse meg a rekordját, hanem, hogy a korallok mellett lazítsunk, s merülgessünk saját örömünkre kötetlenül. Klassz volt, találtunk ötven méteren belül egy barlangot, telis-tele üveghallal. Nos, a népes kurzus fele itt pogozodott, s olaszok lévén egymáson hentergett mindenki, tülekedve, de ettől eltekintve, egy hét után tele voltunk delfinerővel, hogy magabiztosan bújócskázzunk a kék árnyak birodalmában.1diplomata.JPGfinalgroup.JPGfinalenglishgroup.JPGfinalgroupcoast.jpg

Este természetesen a tanfolyamot záró fogadás volt, vagy 20 oktató, s közel ötven tanuló gyűlt össze. Hát az olaszok azért tudnak áldozni a kurzusra, családiasan összejöttek egymással egész végig, szóval elmondhatom, hogy ritka szimpatikus és normális csapatot kovácsolt össze a nagy Umberto no meg maga az Apnea.

professorok.JPG

Dedikált könyveket, uszonyokat, s mesterhármasunknak elmondta, hogy
induloktatókurzus jövő májusban, szívesen látna bennünket az első sorban…

Én meg mit is mondjak erre? Képességeim egyelőre szerények ahhoz, ezt felvállaljam, de szívesen megmutatnám embereknek a sportot, valamint az apnea világába vezető utat. Egyelőre magam is csak a kapujában állok, legyen bármennyi tapasztalatom, s régi kapcsolatom a mélységgel, no meg a búvároktatással. Egy biztos: jövő tavasszal lesz egy edzőtábor, magam, s hasonló uszonyúak kedvéért. (A témához egy külföldi mintafórum: deeperblue)


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár