Amed JAPANESE WRACK

  • 0

Amed JAPANESE WRACK

catfish.JPGAmed Lipah részére eső látványkert. Maga a roncs a parttól alig negyven méterre bújik szinte a felszín alatt, sznorkeleseknek nyújt kibólyázott látványosságot.

Kis japán hadijárgányként végezte itt az öböl alig tíz méteres homok aljazatára féloldalt dőlve. Ugyan kissé darabos és megrongálódott, de a lágykorallok füzérei álcázó rétegekkel igyekeznek feledtetni az egykori hajótest körvonalait.

A roncs alatt catfisch iskola mókás forgatagába botolhatunk, belűl üveghalak generációi alkotnak átláthatatlan és vastag függönyt képezve, valamint kereshetjük az itt lakó fekete frogfish cimborát is. Több kört ír le az ember a parányi roncsnál, nem bírva betelni a dús látvánnyal.

Persze van látnivaló tovább is: balról kifelé egy korallkert nyúlik, amelyben tömör keménykorall rétegek és lágykorall csokrok sűrűn váltogatják egymást.

japaneswrack3.JPG

japaneswrack2.JPGjapaneswrack1.JPGAprócska korallhalak tömegei vibrálnak, ahol alig vesszük észre a többi halat. Egyszerűen káprázatos a hely! Az áramlás többnyire nyom rá a korallra keresztből, érdemes figyelni rá, nehogy kellemetlen helyzetbe keveredjünk az események sodrában.

Könnyű merülőhely, abszolúte ideális éjszakai merülésre, amikor a tőkorallok kinyílva igazán színes látványt nyújtanak.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár