Adriára megyünk

  • 1

Adriára megyünk

marina.jpgHol volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörűszép Horvátország, vendégváró szívélyes emberekkel, akik barátságos árakkal fogadták a tengerre vágyó utazókat. A barátságos fogadás bevett és ismétlődő gyakorlata volt a rakija, illetve losa nevű (egyébként kerozinhatású) tömör alkoholszármazékok itatása is, a “zsiveli!” felkiáltásra koccintással. Eme aktus hatására igazán könnyes szemmel néztük a tengert. Együtt a vendéglátókkal. A mi tengerünk – sóhajtottuk levegőhöz jutva – avagy ahogy a rómaiak monták “mare nostra”. Sajnos ez az érzés újabban eltűnt a horvátországi látogatások alkalmával, csak valahova mélyen lelkünk mélyére kuporodva várja, hogy előbújjon. Mare Nostra felkiáltással megtesszük a szükséges lépést, kissé pesszimista aggodalmakkal, de indulunk. Cél: Sv. Marina, a búvárkemping

Marina_V_in_Karte_2.jpg map istria_1.jpgLejutás: akár autópálya(díj) kalkulátorral is. Távolság a Goricani határtól cca. 450 km, 5 óra utazás.

Útvonal I. A2 Graz > Spielfeld irányában Ljubjana, Postojna Crini/Kal lehajtóig, balra tartani Buzet, Lupoglav irányában az Ucka alaugutig. Letérni Labin/Rabac felé, követni SV. Marina útjelzőket.

Útvonal 2. Letenye/Gorican > Cakovec > Zagrab > Karlovac > Rijeka > Pula irányában át az alagúton, majd letérni Labin/Rabac felé, követni SV. Marina útjelzőket.

De miért éppen ide? Nos, szállásilag van egy komfortos kemping, gyönyörű környezetben, aminek a lábánál van a bázis, no meg a merülőhely, vagy három (45-50 méterig) mélybenyúló fallal. Nem kis vonzerőt jelent haladó búvároknak a Lina nevű roncs, ami 90 méter hosszú és elvileg nagyon attraktív a beúszható rakterekkel, 27 méteres kezdőmélységről… Tehát falmerülések partról, avagy lehet menni hajós célpontok felfedezésére is. El lehet heveredni két merülés között, bolt étterem van a kempingben, a hely pedig gyönyörű. (Jártam itt anno 1995-ben) Azt hiszemjó választás, remélhetőleg szép idővel.

Szállás: Kempingben cca. 30 EUR minimum a 2 éjszaka, mivel nem merem állítani, hogy kiigazodom a Horvát ártáblázaton, ami sok kis tételből áll. Rákérdezek apartmanos elhelyezésre, de azt igazából a helyszínre érkezve, egyénileg tudtok foglalni. Sajnos, nem tudok szervezésileg elsőnek érkezni, de ha jelzitek az igényeket, le tudom adni a bázis felé.

Érkezés pénteken, mielőbb, találkozó szombat reggel 8:00 kor a kemping bejáratnál, ill. 8.15-kor a búvárbázison.

Vasárnap, ill. hétfői hosszabbítással lehet tervezni, mind vizsgázóknak, mind búvároknak.

A részletek megbeszélésére hétfőn 19:30 kor kerül sor a Kerasub Búvárbarlangban, igényeiteket pedig Emailben légyszi küldjétek az info@kerasub.hu címre.

Merülések ára: napidíj (2 EUR) + palacktöltés + hajós merülés ára

Felszerelésbérlés: napi díj kerül felszámításra, lsd. Kerasub BB árait, illetve helyben a bázistól

Operatív víz alatti technika bérlése: fényképező +DVD archiválás 20 EUR/merülés, ill. 35 EUR/nap, video+DVD archiválás 40 EUR/merülés, ill. 60 EUR/nap

protokol

Nos, ha nem kaptál hírlevelet a hírek megjelenésével egyidőben, akkor regisztrálj gyorsan!


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

1 Comment

KLaca

2010-04-09 at 11:31 am

Köszi az ismertetőt!

Szép hely, mi is voltunk, talán megyünk ismét 🙂

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár