Algabaxxók

  • 0

Algabaxxók

Hajó befoglalva, ma speciális erők szolgálatában fut ki a hajó. Lázas készülődés jelei látszódnak mesterünkön (aki Dragan). Először is, üdítőket vásárol. Másodszor szendvicsekkel látja el az állományt, harmadszor pontosan indulunk, majd precízen tartva a menetrendet haladunk.

A különleges csapat nemzetközi kutatókból áll, ők a kotori tengerbiológiai kutatóintézet nyári csapata. Vannak arcok, akiket ismerek látásból, bár nem nagyon tudom hova tenni őket. Azért be vannak skatulyázva: A Caluerpa storyból kiindulva a biológiai globalizációt tanulmányozzák, vagy idegen fajok megjelenését. Egy biztos: az öt fő messze felülmúlta szétdobálásban és bénaságban a végzős OWD-imet. Viselkedésükből és céljaikból kifolyólag minden jószándék megléte mellett kapták becenevüket. Káosz volt, mit bemutattak! Mindenkinek úgy kellett elemenként beadni a vízbe a felszerelését, kijövetelkor meg kipecázni. Hát, ezt nem szeretném gyakorlattá tenni, mert aki merülni akar, annak a cucckezelésébe beletartozik a bemenetel és kijövetel önállóan!

Van egy kiabálós, aki még a palackját sem rögzítette jól. Tarzan veterán izombúvár. Kapkod, elsüllyed, jacketje lyukas. Ő az, aki miatt goromba, rossz előérzet vesz rajtam erőt. Ugyanis utólag derült ki, hogy nem algát rezegtetni mentek be, hanem fundiveolni. Eközben Tarzan összeszedett vagy 10 kiló polipot! A trükk polipcsali, amit megérezve a vára mélyéből menekül, egyenesen a mohó kezekbe. Nos, helyi normák ismételten ütköznek az én nézeteimmel: mit lehet tenni? Láttam én képen ázsiai halászt, aki ugyanezzel a módszerel füstölte ki a halakat. Természetesen illegális bármi szer használata, valamint roppant tisztességtelen is. A hajón vonaglottak szegények, félúton a fazékig. Nagyon restelltem magam.

tarzan.jpg

Végeredmény? Következő alkalommal nem engedek kihozni semmit, sztrájk lesz és szabotázs. Sajnálom az eseményeket, mindamellett nem léptem közbe. Az Algabaxxók víz alatti balettja során volt okom aggódni hát a környezetért.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár