Sexturizmus és zaklatás

  • 0

Sexturizmus és zaklatás

Category : Egyiptom , Uncategorized

Az egyiptomi férfiak csaknem kétharmada szexuálisan molesztálja a nőket. A turisták körében legnépszerűbb arab államban sokszor a nőket tekintik hibásnak a bántalmazásokért.

A nők fixírozása vagy megérintése szinte általános viselkedés az egyiptomi férfiak körében, annak ellenére, hogy ennek sok hölgy egyáltalán nem örül. Az sem ritka, hogy a szexualitásra utaló kijelentéseket kiabálnak a nők után az erősebbik nem képviselői, mondataikban pedig gyakran említik akár a nemi szerveket is.

A szexuális zaklatás ezen módjai szinte általánossá váltak az országban, a nőknek nap mint nap kell átélniük ezeket.

Nemcsak az egyiptomi nők panaszkodnak, a turisták is ki vannak téve efféle zaklatásnak az utcákon, holott Egyiptom tradicionális muzulmán társadalom.

Ráadásul mind a helyi, mind a turista hölgyek arról számolnak be, hogy a jelenség egyre rosszabb. Egy kétezer helyi ember, és több mint száz turista részvételével készült felmérés elemzői azt a következtetést vonták le, hogy a férfiak 64 százaléka zaklatja a nőket, míg a gyengébbik nem képviselőinek 84 százaléka van kitéve a zaklatásnak.

A férfiak 53 százaléka mindezért a nőket hibáztatta, szerintük a hölgyek öltözködésükkel provokálják ki a szexista megjegyzéseket.

[inforadio nyomán]

Comment: Létező jelenségről van szó, a női nem képviselőit az egyébként prűd, muzulmán Egyiptomban nem túlzottan tartják tiszteletben. Ennek okait maguk a tapasztalatok igazolják, amelyek egyrészt szájhagyomány útján biztos tény szintjére emelkedtek a helyi férfiak körében. Az ok: sok hölgynek imponált a helyiek biztos közeledése, sokan direkt keresték az egzotikus kapcsolat lehetőségét. Elég csak a forgalmas sétálóutcán végigtekinteni, rengeteg vegyespárost látni ma is. Vannak negatív túlkapások is, amik sajnos azt eredményezik, hogy a flörtbe belemenő túrista áldozattá válik, amennyiben nem megfelelően becsülte fel a partner értelmi és érzelmi indíttatásait. A mellékelt cikk is alátámasztja, hogy a helyzet egyre kevésbé tolerálható állapotba torkollik. A leplezetlen bájak egyértelműen ütköznek a helyi hagyományokkal és egyértelmű felkérést jelentenek. Lányok, Egyiptomban tessék jól felöltözni!

De nyugodtan továbbléphetünk a dolgokon. Az arab fiú olyan kis fiatal, villogó fogakkal, nagy sötét nyílt szemekkel szédítően néz. Vékony, vagy mackós, sötét a bőre, hangja és dialektusa is más a megszokottól. Könnyen megszédíti azokat a lányokat, akik érzelmileg bizonytalanok, vagy éppen túl nyitottak. A kis flörtből nagy érzések csíráznak. A dolog pedig csak itt kezdődik.

Tény, hogy a lányok szeretnek szenvedni. Márpedig ezek mellett a srácok mellett van érzelmi élet, hullámvasút a mennyből a kétségbeesésbe, gyöngédségből a tomboló veszekedésbe. Az élet igazolja: ez kell – különben nem működne. Ezek a dolgok a hölgyek szívét beismerten, vagy elfojtva de megdobogtatják. A fehér férfiben pedig megvetést ébreszt a magát kiadó nő iránt. Hölgyeim: további jó szenvedést! Adalékként pár szakirodalom a netről. Bár konkrét ismerettségből példát nem mesélünk, jóllehet akad számos magyar lány/hölgy aki itt keresi a boldogságot.

Mi az a Hurghada Blacklist?

Blacklist – avagy nem vicc


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár