Snuba tour

  • 0

Snuba tour

Category : News , Uncategorized

snuba.JPGNa, az mifán terem? Akik szerint búvártéma, azok nyertek egy ma esti naplementenézést, el ne mulasszák!

Persze előttem is zöldség volt ez így, úgyhogy el kellett olvasnom a cég honlapját. Felszíni levegőforrással, azaz tömlős merüléssel űzött könnyűbúvárkodás. A csalás annyi, hogy a póráz rövid, (cca. 6 m) kicsi mélységen, oktatóval (akibe lehet kapaszkodni) űződik a dolog. A víz meleg, szó sincs vastag neoprénről, meg súlyokról, meg lebegés szabályozásról. Csak lazán, fürdőruciban. Akiknek szimpi, azok máris online foglalhatnak Hawai merülést, potom 69 USD (cca. 48 EUR) árfolyamon.

Légzőautomatás snorkelezés…

Nem újdonság, létezik felszíni légpumpa, ami úszószigeten (csónak, deszka, stb) működik, kis pufferpalackkal, kis nyomáson egy-két légzőautomatást ellát levegővel.

Ugyanez a szisztéma működik sisakos merülésnél is, amikor ólomcipőben sétálnak a víz alatt. Írjak róla?

Szakmailag… Vegyesen lehet nyilatkozni. Egy fokozatnak akár meg is felel, mert minimális snorkel és készülékes introval pórázon hiszem, hogy sokan képesek ezen módon belefeledkezni a víz alatti világba. Ehhez pedig nem kell feltétlen tanfolyam, meg több cucc.

Meg nem is néz ki rosszul…


.

Persze ha azt nézzük, akkor láthetunk benne egy újabb módját a víz alatti világ letarolásának. Azért elárulom: a készülékes merülésnél durvább mód nincs. Főleg a digitális fényképezők amatőr kézbekerülésével a teljes védőruházatba bújt hempergő, gyalogló, kaszáló, vandál scubák a legdurvább korall killerek. A koreai intro és japán gyalogoshadosztályok után…


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár