Netbúvár

  • 0

Netbúvár

Category : Blogroll , Uncategorized

crocodile_cage_diving_1822.jpgElméleti kategória, külön képzést nem igényel, de egyre többen űzik a valós mélybemerüés helyett. Nem vádolnék ezzel senkit, az évszaknak megfelelő tevékenység, melyet jómagam is űzök éppen. Azért a hét végén a búvár torony akció sikeresen zajlott, ugyan nem olimpiai kategória majd 11 méterre leúszni, de az mindenkinek sikerült! A hatása pedig jó volt, a mély levegő, lazító technikák kisimították kedélyállapotom ráncait, ami a merülések hiányából fakad főleg. Nos, következő kalandlehetőség? Üzenem mindenkinek, van egy bérelhető szárazruha, bármikor mehetünk jég alá… Addig is alapozás szerdánként, meg az uszodai programok az induló tanfolyamokkal. Cél Dahab, nem a netbúvárkodás!

norge.jpgice.jpgdivers_under_ice_600.jpgLehet mindent, aligátorral is merülni ketrecben, vagy freedivolni – mondjuk norvég jégmezők alatt! Az utóbbi nyílt jégmerülési szándékot sugároz, egyben kontrasztként állítható a mi kis hétvégi akciónk mellé.

Most érdemes technikai vonalon is gondolkodni, a nitrox, vagy a trimix előnyeit nézni, hamár az ember palackja tovább bírja mint a nodeco limit, akkor ugye kell megoldás a hosszabb merülésre. Főleg megoldás kell a dekompressziós technikák alkalmazásához, ami már kiterjesztett mélymerülést jelent.

A “mélyenszántó” gondolatok természetesen megalapozottak: irány Dahab szó szerint, április végén megyünk, útitársakat keresünk az élményhez! Nézd meg a programajánlót, vagy a túrakiírást!


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár