Neufelder See report

  • 0

Neufelder See report

Szombat este szomorú, esős idő kiradírozta a tervezett esti partit. De a vasárnapi neufeldi menet annál klasszabbul sikerült: verőfényes strandidőben vonultunk fel vagy öten. Bátor túra, mi? Legalábbis ketten eléggé mellőzték a kesztyűhasználatot. Tökéletes búváridő volt, tele volt a part búvárokkal, majdnem annyian voltak, mint egy átlagos Thistlegorm merülésnél. A különbség látnivaló tekintetében ordító. Meg merülés céljából is.

neufelder_poseidon.jpgAki itt merül, az arra gyúr, hogy biztos legyen magában, hogy tud egyenesen úszni, szintezni, lebegni, tájékozódni – tesztelni a felszerelést. Meg képes élvezni a merülést, megragadva az alkalmat. Ilyen viszonyok között – kiderült a csapatnak – hogy nem is olyan egyszerű merülni. Azt tudni kell. Azaz megtanulni. Akár most, itt .

Ezt tanúsítja az a sok tucat osztrák búvár, férfi és nő, aki ezt a napot arra tette fel, hogy merüljön. Ahogy mi öten, bár nem akarok hőst csinálni a csapatból. Csak azt domborítanám, hogy volt egy lehetőség megint gyakorolni. Arra meg mindig van ok, hiszen senki nem profi, ha nem napi szinten merül.

Látótáv vagy 3 méter, vízhő 11-16 fok lenn. Utóérzés? Jól esett, nem fagytunk agyon, bejártuk a tavat, Posseidón, Törpe, stégek, hosszából kersztbe, el is fáradtunk. Jó volt Vöcsi, “Tibi-Balázs”, “Füge-Balázs”, Krisztián együttesével mártózni kettőt. Jövő hét: Traufall-Grüner See. Na, az extrább lesz kicsit… Addig is fekszem neki a listáknak, mert a részvételi foglalások eléggé nyitottak. Gyerekek, rövidre kén’ zárni a dolgokat. Jó lesz, megyünk Pagra is! De ez egy másik történet…


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Aktuális események:

Kezdő búvártanfolyam
május 11-től

Medencés tréning, haladó attrakció: Bail Out: április 27-én

Tauchturm: április 28-án

Szafari: november 17-24

Barlangi bújócska

Blogtár