Hiánylista

  • 0

Hiánylista

shorty1.jpgshorty2.jpgNapok óta “profin” merülök. Minden nap valaminek a meglétére annak hiánya cáfol rá. Természetesen a merülésről beszélek, én a „nagy profi” . Képzeljétek el, hogy Murphy első számú kedvencévé léptem elő. Hol az ólomövem a rakodólánc nem teszi be a hajóra, hol komputerem marad a másik csomagban, néha a kamera hűtőkábele bújik el, hol meg nem hozok búvárruhát! Szerintetek shortyban 19 fokos vízben milyen intrózni? Első kézből mondom, semmi gondja nincs ezzel annak, aki szereti a sportot meg a felfrissülést. Hát ilyen emberré kellett válnom erre a napra! Mostantól dupla precizitással ellenőrzök mindent, nehogy beszívjam. (Vannak követők Miko merül most éppen shortyban. 🙂 )
kamera_v1.jpgDe lehet cifrázni a balfékséget. A kamera nem szereti a nagy hőingást, minden páramentesítő eljárások közül egy vált be: tartsd a hűvösön a kamerád! Ezért aztán egy öt méteres zsinóron lóg, ha áll a hajó. Mondanom sem kell, hogy néha menet közben is. Két nap, két öngól: leejtem e a Tihanynál (41 méter) jobban is mint Fükkő Zoli a D9et. De másnap meg a propeller vágja le, szerencsére induláskor, így a roncs mellett megtalálom. (Írnom kéne még a kameráról is, hogyan működik, mi? Egyelőre annyit: szuper gép, ha mostohán is bánok vele, de imádom! ( az incidens még Budva expedíción volt, lehet, írnom kéne erről is.)

Friss napi kép: a bázis oszlóban, a szezonvégen, a kérdés: merülni, vagy merültetni? A vendégek a továbbiakban sponzorok: költségelik a kifutásokat, emiatt azonban a dilemma marad. Mi meg merülnénk! Mostantól Dragan szervez, én meg nem tudok azonusulni a káosszal. Fogynak a napok, váltani kell. Van még dolog, és hát Ember, szétszakadás van: Balage hazafutott, hogy nyaralóként térjen vissza embereivel, mi meg expedíció alatt nyögünk! (bár nem olyan rossz az) Cca öt nap múlva oszlik a tábor, két hét múlva meg már otthon pattogok. Addig hogy lesz ebből Zenta expedíció!???? Felszerelés érkezőben, jön a keverőpult, van dupla palack, jackettel, valami alakul… lehet rá fogadni!:)

Az egyszer fix: merülést nem mondtam még le. Igaz, a nagy terhelés után/közben két tanfolyamost nem vállaltunk. Ilyen is van hát. Aztán van DAN biztosítás is már. Megkötöttem, mert azért ne maradjak magam a bajban. Idő pedig továbbra is a hiánylista része. Több kéne belőle a nap végére, pihenni…


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár