Manta mánia

  • 1

Manta mánia

manta1.jpg“Számolatlanul találhatók meg a manták a Pápua Paradise Eco Resort-hoz közeli manta ponton. Mindig nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy mennyire csodálatosak, ahogyan nyugodtan és kecsesen elrepülnek felettünk.  Decembertől februárig gyakori látogatóink.” – jutott el a hírügynökségekhez. A hír pedig igaz.

A felszínen cupákoltak, több csoportban. A nantucketi bálnahalászok érezhettek hasonló eufóriát, mikor amerre a szem ellát, csak sötét hátakat pillanthat a körbenéző.

Esetünkben manták heti naggyűlése zajlott. Merülés során több csapat keresztezte az útunkat, hol magányos példányok úsztak közel, hol a fejünk felett szálltak el. Lenyűgöző volt ezekkel az óriásokkal úszkálni.

Szezon van, 8-10 hétig tart ez a jelenség, most mikor a vizek erre planktonban gazdagabbak, (ezért csípős, shorty nem javasolt) Merüléseink első számú célpontja hát: mantales!


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

1 Comment

Karas

2010-01-09 at 10:17 am

Aztán szombaton, délutai lazulós merülés keretében kamerákkal felpakolva, lélekben ezerrel rákészülve rámerültünk. Ugyan ez nem manta point, hanem inkább egy övezet, min mantáink felvonulnak, egy nagy drifttel próbáltuk keresztezni útjaikat.

Két szép találkozás született a vállalkozásból, most ennyire futotta. De itt vannak és neki futunk még majd. Rikson egy szép driftet prezentált.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár