Napszám

  • 1

Napszám

Ha megkérdik milyen a munka, akkor különböző helyzetben és időben, különböző válaszok születnek. Variációk egy témára. Például este, ha hazajövök (hat, fél hét körül) akkor lehuppanok és tekerem a fejem. – Balázs, ez egy zombiképző! Kaptár! – hogy ezt éppen miért és hogy kell érteni, az hosszadalmasan magyarázható, de a kollégákra utal a szakkifejezés. Nagygüzemi légkör, mindenki a saját seggét védi, bólogat, félretáncol, stb. – hajt a lére, megcsinálja a napi dolgát és kész.

Igen jól szervezett káosz. – eza leírás a napi feladatokra utal. Sok a felesleges, dupla munka, az információ áramlás és belső kommunikáció nehézkes, vannak alapvető irányítási és szervezési hibák. De csodálatos a rendszer és nagyon összetett. Lehetne javítani rajta, a feladatköröket jobban összehangolni, kicsit igazítani.

Minden nap tréning! – hibák, amikből tanulok, még ha nem is én követem el őket. Nincs a hajón nitrox palack, sem tizenöt literes, sem neoprénruha. Ráadásul ez nem is derül ki, mert a központi vezetés a technikai részletekkel nem foglalkozik. Egy a fontos, a program, foglalkozás végre legyen hajtva, magas színvonalon, hogy a vendég fizet. Ha nem, akkor van patária, mi és miért történt. Ha valami nem tetszik a munkában, akkor megcsinálom: a munkabérre gondolok, ami vele jár.

Fundive, kivételes lehetőségek! – Sharmban, Zodiakkal jarok merülni, Tirán húsz perc. Pont mint az Adrián, a régi szép időkben! Van pár nagyon jó kis merülés, de snorkelt is sűrűn kell vinnem. Néha, ha nitrogénmentes vagyok, csinálok freedivingot.

Hogy érzem magam? – a helyzet jó, de ha Balázs lelép, akkor ki kell találni, hogy mihez is kezdek magammal.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

1 Comment

Diana

2010-11-01 at 10:26 am

HUMORZSÁK – “Az életben lesznek olyan idők, amikor nehéz lesz mosolyognod, de annak ellenére, amit látsz, az összes fájdalom ellenére meg kell őrizned a humorérzékedet. Tudnod kell mosolyogni azon a sok baromságon!” (Tupac Amaru Shakur)

“A humor /amiből Neked rengeteg van :)) / érzék mentőöv az élet hullámain.” (Hedwig Courths-Mahler)

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár