Feloldozás

  • 0

Feloldozás

December 21. Kijött az új közlemény a cápaszituról (CDWS). Ekkorra már visszatértem a céghez és elkezdtük a karácsonyi merültetéseket. Mit mondjak, a decemberi holtszezont a strandok bezárása eléggé hazavágta, a búvárbázisoknak nem nagyon kellett dolgoznia. Én sem dolgoztam decemberben egy árva napot sem… (pedig ezért maradtam)

A cég komoly: rögtön megjelentek a papírok. Elsőre minden oktató kapott cápaeligazítás nevő három oldalas közleményt. A vendégek kapnak egy egy oldalas cápa-jelenlét-rizikó-nyilatkozatot. Ez utóbbi tartalmazza a tényállást: 50 merülés felett, mindenhol lehet merülni. Sharm strandjai jórészt zárva, csak bizonyos helyken, a kijelölt (leszűkitett) strandon lehet fürdeni. Snorkeling tilalom a körzetben, ami érvényes a kezdő búvárokra, intro merülésekre és tanfolyamokra is. Snorkel és kezdő tanfolyam: Tiran zónában lehetséges. A lényeg: saját felelősségre merül mindenki, lehet kérdezni és dönteni lesz-e pancsolás.

Minden nap snorkeltrip a Tiranhoz, ha már nem lehet a hotel strandon vízbe menni. Ezt a bázis bonyolítja, azaz van munka a búvárokon kívül is. Végre! A terv végigdolgozni az évet és aztán hajtás haza. Mintha a dolgok visszazökkentek volna  rendes kerékvágásba.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár