Murenafin

  • 0

Murenafin

Évekkel ezelőtt, egy búvártanfolyammal kapcsolatban az uszonyhasználat alapjaival foglalkoztunk. Akkor több uszonyt kipróbálva megállapítottuk, hogy vannak típusok, amit kifejezetten büntetés használni, sőt, a klasszikus úszásra kifejezetten alkalmatlanok.

Vagyunk páran, akik szeretnénk a búvárkodást sport szintre emelni, összehozni az alkalmat és érdeklődést, amiből végül is merüléseink során profitálhatunk. Hogy búvárúszásban mi magyarok jók vagyunk, az hosszan sorolható. így első fokon világbajnokokhoz fordulhatunk tanácsért. Megtettük.

cikk.jpg

Murenafin néven találtunk edzésre alkalmas uszonyokat, amikből mintadarabokat kapunk kézhez hamarosan. Ha valaki akar csatlakozni az első rendelésekhez, megteheti, illetve a későbbiekben egyenesen a gyártótól kérheti. Látogassatok el a honlapjukra, sok érdekes információ megtalálható a használatról is. Kifejezetten a videók megnézése ajánlott.

 

Uszonygyártó lett Kanyó Dénes

Kanyó Dénes búvárúszó-világbajnok nemcsak a medencében, hanem az uszonygyártásban is szeretne maradandót alkotni.

Kanyó Dénes kétszeres világbajnok, világcsúcstartó búvárúszó immár vállalkozóként is keresi a kenyerét. 2011 decembere óta uszonyokat gyárt. Kanyó és úszócsapata rendszeresen hazánkban vásárolta a sportágához elengedhetetlen sporteszközt, azonban az egyik alkalommal nagyon felidegesítették – de a történetről meséljen a 2011-ben a lapunknál Vajda Attilával közösen Az év férfi sportolójának választott Kanyó Dénes.

– Sok problémám adódott a vásárolt békatalpakkal, ezért személyesen mentem el a gyártóhoz. Reklamáltam, de olyan hangnemben beszéltek velem, hogy sarkon fordultam, becsaptam magam mögött az ajtót, majd eldöntöttem, hogy inkább akkor én készítem a sporteszközt, mert nem voltam vele elégedett. Szerencsém volt, a véletlennek köszönhetően megismerkedtem Németh Jánossal – nagy sportbarát a cég ügyvezetője, lapunkból már ismerte Kanyó Dénest, az eredményeit –, így Kiskundorozsmán kezdtünk bele a gyártásba. Muréna néven dobtuk piacra az eszközt, ezzel is adózva Gyémánt Imremesteredző emlékének.

Egyre jobban megismerik a Kanyó által kifejlesztett talpakat, amelyek komoly tesztelésen mentek keresztül.

– Teljesen én fejlesztettem ki a gyártást, persze Jánostól rengeteg segítséget kaptam, de társam a világbajnok búvárúszó Debreczeni Hajnalka is. Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, az első darab 33-as lábra volt jó, de felpróbáltam, majd vízbe ugrottam, nem bírtam ki, hogy ne én legyek az első tesztelő. Strapabíró, eddig minden úszó jobb időeredményt ért el vele. Ezt nem csak profi sportolók használhatják, a közelmúltban volt egy 50 éves tanítványom, aki nem tudott úszni, a békatalpnak köszönhetően azonban egy hónap alatt megtanult tempózni. Alkalmazható a gyógyúszáshoz is, így remélem, hogy mindenki megismeri majd a Muréna nevet.

Forrás: Délmagyar

 

 

Folytatás: tesztüzem, Murenafin csobbantva 


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár