Ajándék – merülés őszi napfürdőzéssel

  • 0

Ajándék – merülés őszi napfürdőzéssel

Nyílt víz, éppen-woterekkel vonultunk fel az őszi hétvége alkalmából, mely alkalomból biztosan a Búvárszerencse osztott le olyan napos vízbecsalogató időt, hogy hozzánk hasonló népség nem maradt szárazon. Két napra osztottuk fel a grazi Copacobana Pazific TZ látnivalóit és a Neufelder See őszi hangulatát.

Nyüzsgő tömeget csak a grazi honos búvárklub varázsolt elő, ők strand-tisztító napot és bolhapiacot rendeztek. A tó feszített, derűs tükörsima felszíne egészen peremig ért, azaz eltűntek a strand kavicspadjai és a búvármólóhoz vezető köves út; a mólóval egyetemben 15 centi víz alatt állt. Csúcs vízállás, jó víz minőség, 15 fokos környezet odalent. Napozni is jól esik – bár senki, neoprénben merülő nem panaszkodik a hideglelés tüneteire – olyan jó idő van. Komfortos, napfénytől átitatott derűs őszi idill ivódik belém a két merülés alkalmával, elvarázsol a szezonon túli pancsolás.

Vasárnap Neufelder See, ahol folytatódik a napfürdős merülés, külön zsebet melegítő, hogy már nincs belépő díj ilyentájt. Számos búvár élvezi a lehetőséget, de akad pőre fürdőző is a sok napozó őslakón kívül. Ezek az osztrákok tudnak lazítani, elnyúlni a hétvége alkalmából csak igazán!

Zénóval meghatároztuk az emelőballonok használatát, illetve egy későbbi célon dolgozgattunk lelkesen. Sikerült a terven felül egy 64 perceset is merülni, a végén pedig elveszíteni az egyik ballont. A ki látta utoljára kérdés értelmében nem maradt más hátra, mint hogy shortyt húztam, uszonyt és maszkot, hogy megleljem a feltehetőleg utolsó szakaszon elszökött eszközt. – Ez az, amit kihagytam volna! – dunnyogom a fogaim közt, ahogy elmerülök a vízben. Hűvös, de nem hideglelős állapítom meg, miközben tudatosan arra koncentrálok, hogy minimális időt töltsek a kereséssel. Talán a negyedik másodpercben megpillantom, 5 másodperc múlva a kezemben, ahogy négy méterről kifelé úszva emelkedem. Kiérve a partra, nyoma sincs bennem a fázásnak, felfrissülve öltözök újra szárazba. a végkövetkeztetés? Tényleg szuper idő a merülésre – főleg száraz ruhásoknak, vastag neoprénben is nagy poén, de a fürdőzők is nyertek a hétvégén. Még sok ilyen október végét! Szerettem ezeket a merüléseket.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár