Thermalpark – élménymerülés

  • 0

Thermalpark – élménymerülés



OLYMPUS DIGITAL CAMERAÉlményfürdő! Meg amúgy merülés. Végre rászántuk magunkat, hogy Szentgotthárdra is ellátogassunk, hiszen téli időszakra, tréningekre és védett vizi merülésekre kiváló helyszínt nyújt. Mi nem ismerünk gotthárdi búvárokat, ők meg valószínűleg nem ismerik a búvárkodást, sem minket. Nem volt nehéz döntés, hogy jöjjünk.

A belépéskor egy névsort készítettünk és hagytunk a recepción, visszafelé ez alapján adtuk le a kapott chip-órákat. Ezekkel az órákkal lehet az élményfürdő területét látogatni, fogyasztani az étteremben, vagy pedig ha valaki csak úszni, merülni akar, akkor kedvezőbb úszótarifával chekkol belépéskor. A felszereléseket először a pénztár előtti nagy területen tettük le, átöltöztünk és utána vittük a medencetérbe. A medence túlsó oldalán gyakorlatilag nincs látogatói forgalom, így a felszereléseknek járó területet kényelmesen használhattuk. Kicsit hosszú volt ugyan, átkelni az öltözőn, egy léptetőkapun és egy “vízesárkon”, körbe a medence mellett elgaloppozni, de nem legalább nem kellett emeleteket lépcsőzni. Nem, ez nem panasz, hanme búvársors, hiszen máshol is hasonló távokat kell megtenni a merüléshez (emlékszik valaki Sveti Marinára?)

Tehát a második serpa futam után, a szélső sávon, komfortosan tudtunk beöltözni és vízre szállni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Lehet nézni, hogy mit csinál egy búvár, érdekes a felszerelés, meg amit a messziről jött ember mesél. A dús látványhoz szokott mozilátogató bizony jó, ha tíz percet időz az eseményt nézve, amit a búvárok megjelenése testesít meg. A békaember lemerül, buborék jelzi útját, látnivalót már nem prezentál. Ezért döntöttünk úgy, hogy most is alkalmat adunk a kíváncsiaknak, hogy maguk is “békabőrbe” bújjanak, azaz kipróbálják a békaemberkedést. Erre délután fél háromtól került sor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jöttek is az érdeklődők, tömött sorokban, amikor már azt hittük, hogy két óra alatt sem tudunk eleget tenni a merülni szándékozók igényeinek. A sor nagyobbik fele csak nézőnek jött, míg az elszántabbak egy más után, egy órán keresztül úszhattak egy emlékezetest, lélegezve, lebegve a víz alatt néhány percig búvár módra. Erről készült pár fotó, amit itt tudtok elérni.

Thermalpark, 2015 február 1. 49 fotó

Összegezve a napot: örülünk, hogy partnerként kötődhetünk ezentúl a Thermalparkhoz és tervezhetünk tréningjeinkből Szentgotthárd városába is. Február elsején, vasárnap, sok embernek szereztünk örömet, a búvárkodás élményével gazdagítva kicsit és nagyot. Visszajövünk!

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár