Kincskeresés

  • 0

Kincskeresés

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVéletlenül cseppentünk bele, ebbe a tradícionális versenybe, amit a Neufelder See búvárbázisa rendez. Éppen fotóra kaptuk a startot két merülés között, majd megkérdeztük, hogy mi a buzgalom mottója.

Kincskeresés, azaz egy adott területen kell összegyűjteni számozott tojásokat. A számok alapján kulcsot kap a gyors és szerencsés búvár, amely egy ládát, vagy szekrényt nyit. Ezek rejtik az értékes nyereményeket. Akinek sikerült tojást kaparintania, annak még a zsákbamcska révén sikerül valamit vinnie – ha elég gyors volt.

A rendezvény mögött nem csak a bázis, hanem szponzor is áll, ami magyáraz lehet a fődíjak értékére: 1 db vörös tengeri hajószafari részvétel, búvárkompjuterek és egy Scubapro légzőautomata a sok más ajándéktárgy  mellett. Ugyan többnyire ez egy háziverseny főleg a bázis és búváriskola vendégkörének, de a képek és leírtak alapján, ez hazai merültetőknek és forgalmazóknak is célja lehetne. Képek – Lorenz

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Érdekesség, hogy volt egy freediver fickó is, aki a mezőnyt megelőzve, natúrban küldte a keresést. Még izgibb versenyszám lenne, elrejtett objektumok keresése, szabad tüdővel!

Félig bánva, félig sportszerűségből, félig bárgyúságból kihagytuk a versenyt, amibe majdnem belesodort a nyári meleg.

Így a három stéges zónát merülve gyarapítottuk kezdő búváraink gyakorlati ismereteit és a tájékozódás területén gyűjtendő tapasztalatokat.

Láttunk pontyokat, a harcsát és nagyobbacska csukát – ahogy azt szokás a Neufelder Seeben merülve, betájoltuk a motorcsónakot és nyakára hágtunk a sűrített levegőknek. A kánikulára éjszakai merülést tervezünk…

 

 


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár