Hajószafari Egyiptom, St John’s

Mélydéli hajószafarink St John’s-ra vezet. Aki már próbálta, az tudja, hogy nyáron a Vörös tenger is kivirágzik, meleg a víz és isteniek a merülések. A szakmai vezetésen és oktatáson kívül,  kellő komoly(talan)sággal tesszük színvonalassá az utazást, köszönhetően a nagyszerű csapatnak.

miracle_mainpage_small.jpg

A Miracle One szafarihajó lesz a lakhelyünk

Port Ghalib lesz a behajózás helyszíne, ahonnan délre fordul hajónk és elérve St John’s térségét igazán kellemeseket merülhetünk. A túra második felében haladunk északra, nem keveset hajózva a túra alatt, nyár lévén remélhetőleg sima vízeken.

IDŐPONT: 2018. július 1-8

A hajószafari programja:

1. nap: utazás charter járattal. Budapest – Hurghada. Duty Free, illetve a túravezető kíséretével transzfer a hajóra. Wellcome, nagybriefing, vacsora és szállás a hajón. Felkészülés a merülésekre (esetleg checkdive)

2-6. nap: Fakultative program lehetőségek egész nap: pihenés, napozás és napi 3-4 merülés az útvonal szerinti merülőhelyeken.

Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón – nincs kikötés, sétálgatás, bazározás. Esti programok: grillezés, pecázás, konferencia, buli, spec tanfolyam. és lazulás.

7.nap: Reggeli után fürdőzés, pihenés és napozás, felszerelés karbantartás- szárítás – elpakolás. Délután visszaérkezés a kikötőbe.

Ebéd, uzsonna, vacsora és utolsó éjszaka szállás a hajón vagy szállodában (repülő érkezéstől függ).

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Hurghada / Budapest

 

St.John’s szigetek útvonal:

 

Tervezett merülőhelyek: Umm Arouk, Big Habili, Small Habili, Habili Ali, Paradise, Abu Basala, Gota Kebir,  Gota Soraya, Dangerous reef, Abu Galawa, Malahy, Sataya, Shaab Maksur , Claudia, Shaab Hammam, Seyul, Wadi Gamal, Shalaniat, Habili Dahara, Shaab Sharm, Elphinstone, Abu Dabab opcionálisan megtalálhatóak a túra útvonalán – az időjárás és körülmények függvényében a változás előfordulhat.

St Johns Reef_1.jpg

A Vörös -tenger egyiptomi részének legszebb merülőhelyein hajózunk közel a szudáni határhoz. Kezdők és haladók számára egyaránt élvezetes merüléseket adnak ezek a gyönyörű korallzátonyok és barlangok, ahol mérsékelt mélységeket, dús látnivalót és komótos merülések lehetőségei kínálkoznak. Térkép az útvonalról itt megnézhető

Időjárás, öltözék:  Meleg, nyári, kellemes idő lesz. Ennek értelmében a szükséges ruházat shorty-tól az 5 mm-es overallig igazán fázósaknak, illetve pár póló, rövid nadrág.

Elhelyezés és ellátás a búvárhajón

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. Kabin kiosztás a jelentkezések sorrendjében.

– A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas.

– All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.

– kapszulás kávéfőző, egyéni patronozással használható. (vagy viszünk elektromos főzőt)

– Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó társaság okozta hangulat garantált

Szafari ára:  760 EUR / fő (repülőjegy nélkül)

Szafari ára tartalmazza: teljes ellátást, napi 3-4 merülés vezetővel a tervezett útvonalon, buszos reptéri transzfereket

 

Külön fizetendő:  

– Személyzeti borravaló:  30 euro /fő/ hét (ez a túra végén kerül beszedésre)

– Vízum 25 USD / fő (ez egyénileg megvásárolható érkezéskor a repülőtéren)

– Repülőjegyek: aktuális árlista szerint ( 360 EUR)

– Felszerelés bérlés (ill. beszerzés)

– Oktatás: speciality tanfolyamok, pl. nitrox vagy  haladó vizsga 120 EUR-tól.

 

Jelentkezés: érvényesítése: sürgősen!


Aktuális események:

Trydive: Április 1. Vulkán Fürdő
OWD-kezdő búvártanfolyamok
Búvárbörze: Április 7.
Tauchturm: Április 15.
Pünkösdi Adria: május 18-21
Kostrena: Június 8-10
St Johns: Július 1-8
Neufelder See
Feketenyék
Dahab: Szeptember 15-22
Szafari: Október

Barlangi bújócska

Blogtár