Hajószafari Egyiptom, 2019

Következő egyiptomi túránk Sharmelsheikh vizeire visz bennünket, 2018 októberében. Többek kérésére a következő év hajószafarijait, tavaszra és őszre tervezzük, amihez az előzetes jelentkezés most is fizetési és részvételi kedvezménnyel jár.

Időpontok:
– 2019. április 14-21 Húsvét, Északi szafari
– 2019. november 17-24 Déli szafari

Részletek, árak, előkészületben…

– 2019 nyara: (június vége) Adria szintén tervezve egyhetes búvártúra, parti és hajós merülésekkel

miracle_mainpage_small.jpg

A Miracle One szafarihajó lesz a lakhelyünk

A tervezett időpontokra már szívesen fogadjuk az igényeket és visszajelzésket, mert szervezni csak azok figyelembevételével tudunk hatékonyan. Reméljük jókat merülünk együtt!

 

A hajószafari programelőzetes:
(újoncoknak)

1. nap: utazás charter járattal. Budapest – Hurghada. Duty Free, illetve a túravezető kíséretével transzfer a hajóra. Wellcome, nagybriefing, vacsora és szállás a hajón. Felkészülés a merülésekre (esetleg checkdive)

2-6. nap: Fakultative program lehetőségek egész nap: pihenés, napozás és napi 3-4 merülés az útvonal szerinti merülőhelyeken.

Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón – nincs kikötés, sétálgatás, bazározás. Esti programok: grillezés, pecázás, konferencia, buli, spec tanfolyam. és lazulás.

7.nap: Reggeli után fürdőzés, pihenés és napozás, felszerelés karbantartás- szárítás – elpakolás. Délután visszaérkezés a kikötőbe.

Ebéd, uzsonna, vacsora és utolsó éjszaka szállás a hajón vagy szállodában (repülő érkezéstől függ).

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Hurghada / Budapest

 

Tervezett merülőhelyek:  a kihajózás és úticél függvényeben, az ismert, legklasszabb merülőhelyeken, ahol akár “be is úszhat bármi” jeligére.

Észak: Hurghadából indulva egészen a Tiran Street merülőhelyeit célozzuk, azaz Gordon, Thomas, Woodhouse, Jackson zátonyláncot, nem hagyva ki a Ras Mohammad nemzetiparkot, Shark Yolanda reef, Shaag Rock, Dunraven, Thistlegorm, Abu Nuhas zátonyait, ahol azért roncsmerülésre is rengeteg alkalom kínálkozik. Hurghadában zárjuk a túrát, direkt charter innen Budapestre. Kényelmes túra, tanfolyami javaslat azoknak, akik haladók szeretnének lenni, illetve nitrox az óvatosabbaknak, roncs és deep minősítés a bátraknak.

Déli útvonal, esetleg St Johns, Deadelus, Zabargad?
Bújócskás, klasszikus keménykorall zátonyok, meredek letörések amelyek mellett helyenként békés teknősök, félénk bohóchalkolóniák, gyönyörű koralltömbök és labirintusok várnak bennünket. A kék felé is érdemes figyelni, mert bármi beúszhat… Láttak már mantát, cetcápát, dugongot, Longimanust és delfineket is a szerencsések. 

Téged mi érdekel leginkább, melyik útvonal?

 

Akárhogyan is, az egyiptomi vízek legszebb merülőhelyein hajózunk és merülünk majd. Kezdők és haladók számára egyaránt élvezetes merüléseket adnak ezek a gyönyörű korallzátonyok ahol leginkább haladó színtű merülések kínálkoznak, így itt haladóvá érhet a kíváncsi búvár. Nitrox lehetőséggel igazán komótos, hosszú és biztonságos merülések hajthatóak végre, tanfolyam akár a túra alatt!

Felszerelés: saját búvárfelszerelés szükséges a túrához, itthonról szállítva.

A Kerasub segít  a bérlésben, beszerzésben, és persze az itthoni tesztmerülésben, szervízelésben. A hajón pótfelszerelések bérelhetőek. Ami szükséges plusz: búvárkompjuter, felszíni jelzőbója és síp, esetleg lámpa.

Időjárás, öltözék:  Meleg, nyári, kellemes idő lesz. Ennek értelmében a szükséges ruházat shorty-tól az 5 mm-es overallig igazán fázósaknak, illetve pár póló, rövid nadrág.

Elhelyezés és ellátás a búvárhajón

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. Kabin kiosztás a jelentkezések sorrendjében.

– A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas.

– All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.

– kapszulás kávéfőző, (Nesscaffe) egyéni patronozással használható. (vagy viszünk elektromos főzőt)

– Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó társaság okozta hangulat garantált

Szafari ára: útvonal függvényében + repülőjegy

Szafari ára tartalmazza: teljes ellátást, napi 3-4 merülés vezetővel a tervezett útvonalon, buszos reptéri transzfereket

 

Külön fizetendő:  

– Személyzeti borravaló:  35 euro /fő/ hét (ez a túra végén kerül beszedésre)

– Vízum 25 USD / fő (ez egyénileg megvásárolható érkezéskor a repülőtéren)

– Repülőjegyek: aktuális árlista szerint, csoportosan foglalva

– Felszerelés bérlés (ill. beszerzés)

– Oktatás: speciality tanfolyamok, pl. nitrox vagy  haladó vizsga 120 EUR-tól.

 

Jelentkezési igényeket és kívánságaitokat jelezzétek felénk! Túrák előkészületben! – tőletek függően!

A csapat utaztatását profi utazási iroda és utazásszervezők segítik a Mistral Traveltől, mi velük utazunk!

MistralTravel-Line
Eng. szám: U001664
Email: mistral@mistraltravel.hu
Cím: 6000,Kecskemét, Zimay L. u. 16.


Aktuális események:

Kezdő búvártanfolyam
február 22-től
Tréning: január 13.
Tauchturm: január 19.
Freedive: február 3.
Tauchturm: február 17.
Tréning: február 24. OWD
Tréning: március 2. OWD
Tréning: március 3. OWD
– FREEDIVE tanfolyam –
Tauchturm: március 23.
Szafari: április 14-21

Barlangi bújócska

Blogtár