Kostrena – adriai merülés

A legközelebbi merülőhely az Adrián. Partról, bármikor. Szállás helyben, beülős étterem helyben, míg a saját konyha, az apartmanban, két percre a partról. Ezek a paraméterek, a merülésen kívül igen csak otthonos, pihentető keretet adnak a túrának. Csak elfoglaljuk a szállást és hazaindulásig miénk a part.

A part, Rijekától délre, szabadidős övezetként lett kiépítve, hosszan elnyúló sétány kanyarodik a magas parton, ahonnan betonstrandok kínálják a vízbejutást a strandolni vágyóknak. A kéklő tenger látványa rabul ejt, vízbe csábít.

Szerencsére közvetlenül itt áll a búvárbázis, ami saját, privát stranddal és 10-12 méteres sziklás platóval kínál nagyszerű merülőhelyet a kezdő búvároknak. A sziklafal pedig innen szakad-araszol a mélybe, egészen 25-36 méterig. A mélység peremén gyakran halrajok verődnek össze, búvármadarak halásznak: él a tenger és így szeretjük.

Június 8-10

a túra tervezett időpontja, de plusz nap opcionálisan foglalható.  Péntektől vasárnapig, két merülési nap a terv, itt gyakorolni és kezdő tanfolyamosként egyaránt jókat lehet merülni. Az árak konszolidáltak, a légkör pedig kísérők számára is kifejezetten igazi kikapcsolódást kínál.

Szervezés: szállásokat korlátozott számban foglaltunk, ezeket a Kerasubnál lehet foglalni, ami az elosztás miatt a jelentkezések egyidejűségét igényelné.

Merülések: szombat reggel 9:00-től a bázison, partról. Napi bázis díj, 12 EUR/búvár, töltés 10 EUR/palack, saját palack töltése 7 EUR (2 nap, 4 merülés: 64EUR)

Utazás: egyénileg, Bakarnál érve el a partot, Rijeka felé a főúton lehet a bázis felé a legjobban eljutni.

link-video

 

 


Aktuális események:

Kezdő búvártanfolyam
február 22-től
Tréning: január 13.
Tauchturm: január 19.
Freedive: február 3.
Tauchturm: február 17.
Tréning: február 24. OWD
Tréning: március 2. OWD
Tréning: március 3. OWD
– FREEDIVE tanfolyam –
Tauchturm: március 23.
Szafari: április 14-21

Barlangi bújócska

Blogtár