Kostrena – adriai merülés

A legközelebbi merülőhely az Adrián. Partról, bármikor. Szállás helyben, beülős étterem helyben, míg a saját konyha, az apartmanban, két percre a partról. Ezek a paraméterek, a merülésen kívül igen csak otthonos, pihentető keretet adnak a túrának. Csak elfoglaljuk a szállást és hazaindulásig miénk a part.

A part, Rijekától délre, szabadidős övezetként lett kiépítve, hosszan elnyúló sétány kanyarodik a magas parton, ahonnan betonstrandok kínálják a vízbejutást a strandolni vágyóknak. A kéklő tenger látványa rabul ejt, vízbe csábít.

Szerencsére közvetlenül itt áll a búvárbázis, ami saját, privát stranddal és 10-12 méteres sziklás platóval kínál nagyszerű merülőhelyet a kezdő búvároknak. A sziklafal pedig innen szakad-araszol a mélybe, egészen 25-36 méterig. A mélység peremén gyakran halrajok verődnek össze, búvármadarak halásznak: él a tenger és így szeretjük.

AKTUÁLIS TÚRÁNK: 
2019. JÚNIUS 7-10

Szállás, szervezés: szállásokat korlátozott számban foglaltunk, ezeket a Kerasubnál lehet foglalni, ami az elosztás miatt a jelentkezések egyidejűségét igényelné. 30 EUR/fő/éjszaka, több szoba, több apartman, egy helyen, egy társaság, közel a bázishoz, parkolás a szállás előtt cca. 30 méterre parkolóban. Reggeli 5 EUR/fő plusz, az étteremben rendelhető a bázis épületben. Bolt pár percnyire.

Plusz nap opcionálisan foglalható.  Péntektől hétfőig, a Pünkösdre valőó tekintettel itt táborozunk, akár 3 nap merülés a terv. Gyakorolni és kezdő tanfolyamosként egyaránt jókat lehet merülni. Az árak konszolidáltak, a légkör pedig kísérők számára is kifejezetten igazi kikapcsolódást kínál.

Program:
– péntek érkezés, akklimatizálódás, ismerkedés
– szombat: checkdive és OWD nagy nap, teljes erővel merülések. Este étterem, plusz rövid party az appartmanban.
– vasárnap: merülés, merülés, este közös sütés lehetősége a szálláshelyen
– hétfő: merülés és/vagy pihenés, hazautazás előttre. Ajánlott élvezni a klímát, utazni ráér…

Merülések: szombat reggel 9:00-től a bázison, partról. Napi bázis díj, 12 EUR/búvár, töltés 10 EUR/palack,  (2 nap, 4 merülés: 64,- EUR) Az esedékes Kerasub bérleti díjak, illetve bázisárak helyszínen kerülnek elszámolásra.

Utazás: egyénileg, Bakarnál érve el a partot, Rijeka felé a főúton lehet a bázis felé a legjobban eljutni.
cím: Rožići 1, 51221 Kostrena, Croatia
Találkozó a bázis feletti felső parkoló bejáratánál, vagy a bázis épület sarkánál. Mindenki jelezze menet közben, hogy érkezik, várunk benneteket a szállásokkal.

link-video

 

 


Aktuális események:

Kezdő búvártanfolyam
május 11-től

Medencés tréning, haladó attrakció: Bail Out: április 27-én

Tauchturm: április 28-án

Szafari: november 17-24

Barlangi bújócska

Blogtár