Ras Mohammed – Tiran ’21- Egyiptom, északi szafari

Egy búvártúra akkor nyújtja a legtöbb élményt, ha a trópusi tengernek több arcát is megcsodálhatjuk egyetlen túra alatt. A nyári Vörös tenger élettől pezsgő zátonyainál teknősök, delfinek, Napóleon halak és a rendkívül színes korallvilág között találhatunk pompás hajóroncsokat.

Időpont: 2021 augusztus 17-24

Hurghada búvár régió

Mival a hajónk Hurghadából indul, így értelemszerűen az első nap merülései ebben a régióban lesznek. Rögtön külső   zátonyként Shaab el Erg felé indulunk, Umm gammar, Shaab Ruhr, Fanous vagy Fanadir checkdiveként felmerülhet, visszafelé Giftun sziget kínál élményeket.

Shaab Abu Nuhas régió

Az Abu Nuhas zátonynál számos hajó süllyedt el szinte egymás mellett. A Giannis D, a Carnatic a Chrisoula K, és a Kimon M hajóroncsok közül kettőt mindenképpen megmerülünk és ebben az a különleges, hogy a roncsok adottsága miatt minden búvár behatolhat a roncsok belsejébe ami megatározónak számít majd az élmények között.
Időnként itt is találkozhatunk delfinekkel.

Ras Mohammed Nemzeti Park

Tovább haladva észak felé a világhírű Ras Mohammed parkba érkezünk, ami nyáron virágzik ki igazán. A természetvédelmi terület legismertebb helyeinek számít a Shark, az Anemona és a Yolanda zátony, ahol a sok látnivaló dupla merülést kíván. Élőlények ezreivel szoktunk találkozni, sok száz fős halrajok, hatalmas napóleonhalak, murénák, elképesztően sok kék-pettyes rája a jellemző, de szó szerint bármi beúszhat. Elképesztő merülőhely, nemcsak a látnivalók miatt!

Thistlegorm, a Vörös-tenger leghíresebb roncsa

Átkelve a Suezi csatornán: Shaag Rock, Dunraven – Bacon reef és persze a világ egyik leghíresebb roncsa, a hatalmas, 130 m hosszú Thistlegorm. Ezt a  hajóroncsot merülni kell, mely teherautókból, vasúti kocsikból, motorkerékpárokból, lánctalpas járművekből, légvédelmi ágyúkból és sok-sok bombából áll.

Sinai – Ras Mohammad

A bámulatos Shark-Yolanda zátony, Anamona city, Shark point egyaránt látványos merülőhelyeket kínálnak. Több áramlás találkozik a félsziget legdélibb pontján, ahol az ásító mélység peremén kialakult zátonycsodát merüljük.  Mindig is szenzációs merülőhelyek voltak az itt található spotok, a világranglistán stabilan horgonyozna. Reméljük a nyári pezsgés különleges élményeket tesz lehetővé.

Tiran zátonylánc

Gordon, Thomas, Jackson és persze Woodhouse reef. Szeretjük az itteni merüléseket, meredek falak, zátonyplató, némi áramlás és gazdag élővilág jellemzi.

A búvár szafari hajó: Miracle One

miracle_mainpage_small.jpg

Elhelyezés és ellátás a búvárhajón

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. Kabin kiosztás a jelentkezések sorrendjében.

– A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas.
– All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.
– kapszulás kávéfőző, (Nesscaffe) egyéni patronozással használható. (vagy viszünk elektromos főzőt)
– alkoholos italok felhozhatók a hajóra. Önkiszolgálással fizetős sör és bor a hajó készleteiből fogyasztható

 

A búvár platform, 2 Zodiac és a matrózok

Merülések vagy hajóról, vagy motorcsónakkal történnek. Általában 2×2 csoportra osztva merül a búvár állomány, amit a hajón tervezünk meg, illetve optimalizálunk merülések előtt a briefingek alkalmával.

 

Utazás

Menetrend szerinti szerződéses charter géppel, közvetlen járat Budapestről hurghadába.
Tervezett menetrend:

BUD – HRG: 14:55 – 19:35
HRG – BUD: 10:45 – 13:55
Repjegy átírás, túra átruházása esetén indulás előtt 8 nappal ingyenes, azt követően 60 EUR/fő.
Egyiptom jelenleg is utazható célpont, az aktuális Covid előírások szerinti ki- beutazási feltételeknek megfelelően.
Repjegy foglaláskor igényelendő a stornobiztosítostás – vagy komplett biztosítás csomag.

 

A búvártúra időpontja: 2021 augusztus 17-24

A búvártúra ára búvároknak: 1.150 €

A búvártúra ára tartalmazza:

+ Nemzetközi repülőjegyet (350 EUR)
+ Reptéri illetéket,
+ Hajóbérleti díjat
+ Elhelyezést 7 éjszakára teljes ellátással, alkoholos italok nélkül,
+ Transzfert a hajóhoz és vissza,
+ Napi három-négy merülést,
+ Levegőtöltést és búvárvezetést több csoportban,
+ Helyszíni szervezést és asszisztenciát,
+ Ajándék pólót

A búvártúra ára nem tartalmazza:

– Személyzeti borravalót, 40 €/vendég,
– Vízumköltséget, 0 €/fő – aktuálisan
– Merülési illetéket / Nemzeti park belépőt, 40 €/fő
– Búvár felszerelés kölcsönzési díjakat
– 15 literes palack és nitrox felárat
– PCR teszt / Covid protokoll költségeket
– Storno, baleset és utasbiztosítást (pl. 10720 Ft)
– Búvároktatás, speciális tanfolyamok díjait

Ezek a díjak a helyszínen fizetendőek egyénileg.

Egyéb információk – konkrétumok:

1. nap: utazás charter járattal. Budapest – Hurghada.  Behajózás Hurghadán, ahol érkezés függvényében lehetőség lehet a parton egy esti portyára. előtte: wellcome, briefing, vacsora és alvás a hajón.

2-6. nap: Merülés, merülés, merülés, azaz merülés-evés, alvás ismétlés ciklus saját igény szerint. Fakultative program lehetőségképpen wingezés, napozás, olvasás, TV, stb. a menü teljes ellátással. Kb.  és 3-4 merülés az útvonal szerinti merülőhelyeken. 20-22 merülési lehetőség, időjárás ill. menetrend függvényében.

7.nap: Max. 2 merülés, majd rövid fürdőzés, wing, pihenés és felszerelés karbantartás- szárítás – elpakolás. Délután visszaérkezés a kikötőbe, esti hurghada program, kikötői sétával, vásározással.

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Hurghada / Budapest

Kényelmes túra, nincs hosszas buszozás, ideális tanfolyami javaslat azoknak, akik haladók szeretnének lenni, illetve nitrox az óvatosabbaknak, roncs és deep minősítés a bátraknak.  Nitrox lehetőséggel igazán komótos, hosszú és biztonságos merülések hajthatóak végre! Kezdd el itthonn az elméletet! – vagy ismételj!

Az időjárás a búvártúrán

Nyáron túl meleg van Egyiptopmban – főleg a sivatagos, sziklás parton!  A langyos tengeren ringatózva a langyos légmozgás és menetszél révén élvezhető a napozófedélzet, de vigyázat! Tűz a nap. Gyakorlatilag 10 perc elég lehet a leégésre!

Ajánlott öltözék:  Meleg, nyári, trópusi erejű napsütéssel.  A hajón mezítlábas közlekedés van, törölköző jár, de egy strandolós egyéni fürdőlepedő a fedélzetre javasolt. Öltözék nem igazán kell, pár póló, rövid nadrág, sapka, napvédő könnyű öltözék. Repülőgép és reptér területén erős klimatizálás várható – be kell öltözni.

Vízhőfok: cca. 28-30 Celsius fok, fázósaknak búvárkodáshoz 5 mm-es overall javasolt, de a shorty is ideális.

Látótávolság: 30 m + akár!

Felszerelés: saját búvárfelszerelés szükséges a túrához, ajánlott itthonról szállítva. Súlyhatár figyelembevételével kerülnek repjegyeink kiállításra – XL paraméterrel.

Kötelező kiegészítők: búvárkompjuter, felszíni jelzőbója és síp, esetleg lámpa

Nehézségi fokozat: haladó merülések, könnyűtől a kalandos végkifejletig: gyakorlat, merülési rutin, légzéskontroll, kondíció ne maradjon otthon!

Kísérő, nem búvár utasoknak: próbamerülés helyben, itthoni felkészítés, ABC felszerelés biztosítva a Kerasub felajánlásában, esetleg OWD vizsgamerülések külön egyeztetés alapján, egyedi alkalmakkor. Snorkelezés és fürdőzés egyeztetéssel. Ez haladó búvártúra, gyakorlat teszi a mestert! – mindenkire igyekszünk figyelni.

A Kerasub segít  a bérlésben, beszerzésben, és persze az itthoni tesztmerülésben, szervízelésben. A hajón pótfelszerelések bérelhetőek.

A búvár szafarira jelentkezés elérhetőségeinken, szabad helyek függvényében, előleg befizetésével!

Kovács Károly: 209660998 / info@kerasub.hu

 


Aktuális események:

Barlangi bújócska

Blogtár