Adria merülés – Vrbnik

Ahoy! Nyárelőn Kerasub Adria túra, irány a KRK sziget! Pünkösd jegyében parti és hajós merülések formábarázás gyanánt. Amire van lehetőség, az egyaránt parti merülés, új környezetben, közvetlen a bázisról, illetve Peltastis roncs merülés némi autós megközelítéssel. Családbarát merülési hely, egy tüneményes kisvárosban, ahova még nem szerveztünk eddig kirándulást.

Időpont: június 3-6 (Pünkösd)

Előzménytörténet: valamikor a régi merülési érában (90-es évek!) megfordultunk a szigetnek ezen a csücskén, merültünk a kikötőből, célirányosan a hírhedt vrbniki barlangot, meg SV. Marina félszigetét. Megállapítottuk, hogy festői, lélekemelő és barátságos kis gyöngyszeme a szigetnek, de ezzel a gondolattal évtizedekre el is felejtettük. Múlt év végén vetődtünk ismét ide, mikor is a viharos idő elől kerestünk merülési helyet. Ekkor dőlt el, hogy a következő túránk itt lesz!

A kikötő és a titkos öböl, az olajkék víz balról merülésre csábít…

A bázis 100 métere van a “Titkos öböl” elnevezésű házizátonytól, ahol gyorsan mélyülő, sziklás gyakorlóterep, hasadékokkal tagolt fal nyújt mélybenyúló merülést. Jobb kéz felől, egészen az öböl sarkáig ki lehet úszni, minél messzebb, annál érintetlenebb maratoni merülés stílus szerint.

Gyakorlottaknak a Vribnik barlang és az éjszakai merülés ad tapasztalati lehetőséget, de minden haladóval a Peltastis roncsánál szeretnénk zárni a túrát.

Bázis: tágas, ipari környezet, kifejezetten német céltudasság szerint. Csoportként és egyénileg is jónak nézett ki, igazi sportlétesítmény. Funkcionális töltés, ruhamosás, szárítás, kisbuszos transzfer a hajós merülésekhez. Akinek van búvárláda, az hozhat, akinek nincs, az klasszik malerosládába fészkelhet. Házizátony merülés, strandolás saját időbeosztással, illetve percre pontos német ütemezéssel a kifutások.

Árak, részletek hamarosan – szállás és részvételi igényekkel ne habozzatok, keressetek!

Üdv.: Karas


Aktuális események:

Barlangi bújócska

Blogtár