St. John’s, mélydéli hajószafari, Egyiptom

St. John’s, mélydél – egyiptomi hajószafari  2019. Mielőtt végleg beszürkülne minden és fogasra kerülnének a nyári búvárruhák, bizony egy kiadós merülés kinéz a déli langyos vízeken. Budapest – Hurghada repülőút után vár egy buszozás, majd hajóra szállva jöhetnek a merülések Port Ghalibból kihajózva. A végleges útvonal mélydél, St.John’s felé van kitűzve, ami az aktuális hatóságokon múlik, hogy hogyan alakul. Egy biztos, szeretnénk nagyon…

logo_safari_polo.jpg

dive safari

A Vörös -tenger egyiptomi részének legszebb merülőhelyein hajózunk közeledve a szudáni határhoz. Kezdők és haladók számára egyaránt élvezetes merüléseket adnak ezek a gyönyörű zátonyok és üregek.

Merülőhelyek: Umm Arouk, Big Habili, Small Habili, Habili Ali, Paradise, Abu Basala, Gota Kebir, Gota Soraya – de az útvonal az időjárás és lehetőségek függvényében változtatható.

Időpont:

2019. november 17-24

a túrára a jelentkezések felvételét megkezdtük. Nevezési díj 300,- EUR foglaló fizetésével. 2019 április 14-ig előjelentkezés, kedvezménnyel.

 

miracle_mainpage_small.jpg

A Miracle One szafarihajó lesz a lakhelyünk

A hajószafari programelőzetes:
(újoncoknak)

1. nap: utazás charter járattal. Budapest – Hurghada. Duty Free. Buszos túra (kb. 4 órás út) a túravezető kíséretével Port Ghalib-ra, ahol behajózunk.  Wellcome, nagybriefing, vacsora és szállás a hajón. Felkészülés a merülésekre (esetleg checkdive)

2-6. nap: Fakultative program lehetőségek egész nap: pihenés, napozás és napi 3-4 merülés az útvonal szerinti merülőhelyeken.

Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón – nincs kikötés, sétálgatás, bazározás. Esti programok: grillezés, pecázás, konferencia, buli, spec tanfolyam. és lazulás.

7.nap: Reggeli után fürdőzés, pihenés és napozás, felszerelés karbantartás- szárítás – elpakolás. Délután visszaérkezés a kikötőbe.

Ebéd, uzsonna, vacsora és utolsó éjszaka szállás a hajón vagy szállodában (repülő érkezéstől függ).

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Hurghada / Budapest

 

Mélydéli útvonal,  St Johns, Deadelus, Zabargad?
Bújócskás, klasszikus keménykorall zátonyok, meredek letörések amelyek mellett helyenként békés teknősök, félénk bohóchalkolóniák, gyönyörű koralltömbök és labirintusok várnak bennünket. A kék felé is érdemes figyelni, mert bármi beúszhat… Láttak már mantát, cetcápát, dugongot, Longimanust és delfineket is a szerencsések. 

Téged mi érdekel leginkább, melyik útvonal?

Akárhogyan is, az egyiptomi vízek legszebb merülőhelyein hajózunk és merülünk majd. Kezdők és haladók számára egyaránt élvezetes merüléseket adnak ezek a gyönyörű korallzátonyok ahol leginkább haladó színtű merülések kínálkoznak, így itt haladóvá érhet a kíváncsi búvár. Nitrox lehetőséggel igazán komótos, hosszú és biztonságos merülések hajthatóak végre, tanfolyam akár a túra alatt!

Felszerelés: saját búvárfelszerelés szükséges a túrához, itthonról szállítva.

A Kerasub segít  a bérlésben, beszerzésben, és persze az itthoni tesztmerülésben, szervízelésben. A hajón pótfelszerelések bérelhetőek. Ami szükséges plusz: búvárkompjuter, felszíni jelzőbója és síp, esetleg lámpa.

Időjárás, öltözék:  Meleg, nyári, kellemes idő lesz még.  Ennek értelmében a szükséges búváröltözék  5 mm-es overall javasolt, illetve a felszínre illetve pár póló, rövid nadrág.

Elhelyezés és ellátás a búvárhajón

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. Kabin kiosztás a jelentkezések sorrendjében.

– A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas. A kabinok előzőleg kiosztásra kerültek, a helyszínen egymás közt cserélhetőek megbeszélés szerint.

– All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.

– kapszulás kávéfőző, (Nesscaffe) egyéni patronozással használható. (vagy viszünk elektromos főzőt)

– Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó társaság okozta hangulat garantált

Szafari ára: 820 EUR + repülőjegy (360,- EUR irányáron)

Szafari ára tartalmazza: teljes ellátást, napi 3-4 merülés vezetővel a tervezett útvonalon, buszos reptéri transzfereket és illetékeket.

 

Külön fizetendő:  

– Személyzeti borravaló:  35 euro /fő/ hét (ez a túra végén kerül beszedésre)

– Vízum 25 USD / fő (ez egyénileg megvásárolható érkezéskor a repülőtéren)

– Repülőjegyek: aktuális árlista szerint, csoportosan foglalva

– Felszerelés bérlés (ill. beszerzés)

– Nemzeti park belépő (Deadeleus, Rocky-Zabargad esetén)

– Oktatás: speciality tanfolyamok, pl. nitrox vagy  haladó vizsga 120 EUR-tól

 

Jelentkezési igényeket és kívánságaitokat jelezzétek felénk! Túrák előkészületben! – tőletek függően!

A csapat utaztatását profi utazási iroda és utazásszervezők segítik a Mistral Traveltől, mi velük utazunk!

MistralTravel-Line
Eng. szám: U001664
Email: mistral@mistraltravel.hu
Cím: 6000,Kecskemét, Zimay L. u. 16.


Aktuális események:

Kezdő búvártanfolyam
május 11-től

Medencés tréning, haladó attrakció: Bail Out: április 27-én

Tauchturm: április 28-án

Szafari: november 17-24

Barlangi bújócska

Blogtár