Csúcs merülések: Adria szafari

Akit a merülések mozgatnak, az egyre kevésbé érdekelt a part száraz oldalán mozogni. Ugyanakkor a parttól távol várnak a halászattól egyre inkább visszavett fertájai az Adriának, ahol a városi búvárbázisok már nem igen bukkannak fel, így a búvárturizmust is magunk mögé tudhatjuk. Régi idők, nomád hajószafarija a túra tárgya.

2019-ben volt alkalmam megtapasztalni és átértékelni az általam ismert horvátországi merülési lehetőségeket: igenis lehet gazdag, kellemes merülésekre benevezni, igaz, tényleg ki kell hajózni. Mert a tenger nagy, és gazdagsága elérhető!

Egy két perces videó megteszi bizonyítékul? Akkor lesz miről beszélni és indulhatunk. 10 fő számára lesz lehetőség csatlakozni a kalandra! Csak rutinos, erős haladóknak, harminc pluszos merülések!

Hajózás, hajón szállás, nomád szafari, teljes ellátás, merülések. Időpont:

2020. augusztus 6-10
5 nap, 4 éjszaka
500 Eur/fő/búvár, teljes ellátással

Útvonal: Punat – Cutin – Permuda – Privic – Punat (időjárás függvényében)
A “bárka” évek óta járja az Adriát és hasonló stílusban, népszerű minitúrákat szervez 1-5 napra a tenger szerelmeseinek. expedíciós feeling, hosszú, nyári napok, amiket akár 3-5 merüléssel tölthet fel, az, aki erre igényt érez.

A hajón menet közben zakatol a kompresszor, míg merülünk sül a hús és hal, fortyog az ízletes marhahúsleves, így a bőséges étkezésekkel elnehezülve telik a gondtalan felfedező út.

Látnivalókban Cutin, Permuda “Katedrális” vagy éppen Privic térsége kínál olyan lehetőségeket, ahova időjárás és távolság függvényében ritkán, vagy egyáltalán nem jut ki az átlag búvár. Az Adria egyaránt mutatja fakuló arcát, de a halászat kiszorításával a külső zátonyokon már megfigyelhető az éledő tengeri élővilág. számos angolna, muréna, languszta és néhány homár, rebbenő halrajok jelzik, hogy a tenger gazdag és gyönyörű. Merüljünk, lássunk és meséljük el, hogy mennyira csodálatos az Adria – úgy, ahogy eddig még nem látthattuk.

Időtartam: 5 nap, 4 éjszaka
Ár: 125 Eur/éj/fő
Maximális létszám: 11 fő
Szabad helyek száma: 2 fő

Szolgáltatás, tartalom: búvárkodás, hajózás, étkezés, italfogyasztás, kávé, tea, üdítők, korlátlan merülés, romantika

Leutazás: egyénileg Punatra, autó parkolás megoldott.  (Kerasub transfer 5 főig foglalható)
Költőpénz: nem opció – le és hazautazás, illetve Cres/Losinj városban költhető
Felszerelés: saját, illetve ólom és palack (max 15 litereres mono) biztosítva
Időjárás: a túra biztonságos kivitelezésében az egyetlen vis major. Az útvonal a lehetőségek függvényében hajtható végre, a változtatás szükségességéből adódóan módosítható az útvonal.

Jelentkezés: 100 Eur foglaló befizetésével, majd túra előtt a teljes összeg.

Célegyenes: szükséges plusz infók, menetrend
Indulás Szombathelyről: 2:30-3:00 hajnalban, találkozó 8:30 Punat kikötő/rakpart jobb irány, Oliga hajónál. Innen visszük az autókat a parkolóba, miután minden cucc a partra kerül a hajóhoz.

Pakolás, kölcsönzés: szombati Neufelder túra alkalmával, vagy augusztus 4, kedd délután 5-kor.
Útravaló: a behajózáskori reggeli, tízórai legyen még hazai készletről

Hasznos holmik, 1, élelmezés: kiegészítők: hozunk kávéfőzőt, kávét, illetve más egyéni szükségletek szerint mindenki hozzon magával valami kedvenc töményet, chipset, nasit, rágcsát, szörpöt, stb. Kapitányunk sörét pénzért kínálja (20 Kn) párat majd vehetünk. Hasznos: saját, egyedi pohár, Covides arcmaszk kinti boltokba belépéshez, kézfertőtlenítő, vitaminok, ásványok, stb. Húsbázisú étrend várható, gyümölcsöt ami eltartható lehet hozni.

Hasznos holmik 2, alvás, relax: matrac, polifoam, fejalátét, szúnyogháló, szúnyogriasztó,  füldugó, fejlámpa, sátorkabin, vagy kis sátor. Alváshoz, tengeten, fedélzeten: hálósapka, a huzat miatt.

Hasznos holmik 3: kis elosztót, T.dugót hozok, USB adapterek napközben töltenek, éjjel nem lesz generált áram.  Feltöltött kompjuterekkel, lámpákkal, kamerákkal gyertek, ne legyen kapkodás, csereelemek, akksik, stb.

Merülés: műanyag láda, búvárcuccnak, fogas, akasztó, törülközők, ruhacsíptető, páramentesítő, bója, kompjuterek. Palack méreteket egyeztetetjük, nitrox nem lesz, ólmokat én egyedileg hoznám annak, akinek van mindenképpen.

Deco: igen, legyen biztosítás, haladó/deep kártyák, merülési naplók,

Kiutazáshoz horvátországi regisztráció adott útiokmányra legyen: cím:  Obala 11A, 51521, Punat

 

 


Barlangi bújócska

Blogtár