Ras Mohammed – Északi szafari ’22

Itt a jelentkezés ideje, elkezdődött az idei szezon roncsszafarijának szervezése! Hurghadából indulva megmerüljük a legimpozánsabb roncsokat.  Útvonalunk két helyszínét látogatják különösképpen a delfinek és bár akadhatnak cápák a vízben, nem ők a világhírű Shark Yolanda zátony szenzációi. Roncsozni, driftelni, legfőképp élvezni a merüléseket, kevesebbet utazva, mint egy déli túrán. A hosszú, meleg nyári napok már élvezhetőek, Ras Mohammeden túl az aquabai öbölhöz felhajózunk és a Tiran zátonyain merülünk, onnan haladunk merülésről-merülésre délre.

Téli tréingjeink segítenek formában maradni a nagy kalandra!

Időpont:
 2022. május 14-21 , Északi szafari

Repülésinfó:

MS 752 (szombat) BUD-HRG 15:40 – 19:25MS 751 (szombat) HRG-BUD 10:45 – 14:55

Roncsbúvár specialitás tanfolyam a helyszínen: 120 EUR!

miracle_mainpage_small.jpg

A Miracle One szafarihajó lesz a lakhelyünk

A hajószafari programelőzetes:
(nem csak újoncoknak)

1. nap: utazás charter járattal. Budapest – Hurghada.  Behajózás Hurghadán, ahol érkezés függvényében lehetőség lehet a parton egy esti portyára. előtte: wellcome, nagybriefing, vacsora és alvás a hajón. (Felkészülés a merülésekre, menetrend függvényében esetleg checkdive)

2-6. nap: Merülés, merülés, merülés, fakultative program lehetőségképpen egész nap: pihenés, napozás. A menü teljes ellátás és 3-4 merülés az útvonal szerinti merülőhelyeken.

Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón – nincs kikötés, sétálgatás, bazározás. Esti programok: grillezés, pecázás, konferencia, buli, spec tanfolyam. és lazulás.

7.nap: Reggeli után fürdőzés, pihenés és napozás, felszerelés karbantartás- szárítás – elpakolás. Délután 2 körül visszaérkezés a kikötőbe.

Ebéd, uzsonna, vacsora és utolsó éjszaka szállás a hajón vagy szállodában (repülő érkezéstől függ).

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Hurghada / Budapest

Tervezett merülőhelyek: Északi szafari, azaz kezdő és haladó búvárok számára egyaránt ajánlott merülőhelyek:

Saab El Erg, Gubal, Abu Nuhas Ghiannis, Shaag Rock, Small Crack, Ras Mohamed, (Shark & Jolanda és a Shark Observatory), Thistlegorm

Hurghadában zárjuk a túrát, direkt charter innen Budapestre. Kényelmes túra, nincs hosszas buszozás, ideális tanfolyami javaslat azoknak, akik haladók szeretnének lenni, illetve nitrox az óvatosabbaknak, roncs és deep minősítés a bátraknak.  Nitrox lehetőséggel igazán komótos, hosszú és biztonságos merülések hajthatóak végre!

 

Felszerelés: saját búvárfelszerelés szükséges a túrához, itthonról szállítva. Kötelező kiegészítők: búvárkompjuter, felszíni jelzőbója és síp, esetleg lámpa

Vízhőfok: cca. 24-26 Celsius, 5 mm overall javasolt a búvárkodáshoz.

A Kerasub segít  a bérlésben, beszerzésben, és persze az itthoni tesztmerülésben, szervízelésben. A hajón pótfelszerelések bérelhetőek.

Időjárás, öltözék:  Meleg, nyári, kellemes idő lesz. A hajón mezítlábas közlekedés van, törölköző jár, de egy strandolós egyéni fürdőlepedő a fedélzetre javasolt. Öltözék nem igazán kell, pár póló, rövid nadrág.

Elhelyezés és ellátás a búvárhajón

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. Kabin kiosztás a jelentkezések sorrendjében.

– A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas.
– All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.
– kapszulás kávéfőző, (Nesscaffe) otthonról hozott patronozással használható, ill. Nesscaffe helyben.
– Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó társaság okozta hangulat garantált

 

Szafari ára: 790 EUR + repülőjegy 370 EUR

Szafari ára tartalmazza: teljes ellátást, napi 3-4 merülés vezetővel a tervezett útvonalon, buszos reptéri transzfereket. A nemzeti park felárak nélkül kalkulálva.

 

Külön, helyszínen fizetendő:  80 EUR, ill. 25 USD reptéri vízum, mint:

  • – Személyzeti borravaló:  40 Eur /fő/ hét (ez a túra végén kerül beszedésre)
  • Környezetvédelmi pótlék (Greentax, búváradó): 40 EUR 

Fakultatív egyéni szolgáltatások és helyszíni kiadásnemek: 

  • – Aktuális felszerelés bérlés  díjai, lámpabérlés, stb.
  • – Oktatás: speciality tanfolyamok, pl. nitrox vagy  haladó vizsga 120 EUR-tól.
  • – feláras szolgáltatásként: 15 literes palack napi 10 EUR, nitrox töltés, alkoholos italok, nutella, kávékapszula a hajóbüféből…

 

Jelentkezés: 300 EUR foglalóval, 370 EUR repjegy, stornóbiztosítás díjával. További befizetés májusban 1-ig.

 

 

A csapat utaztatását profi utazási iroda és utazásszervezők segítik a Mistral Traveltől. Mi velük utazunk!

MistralTravel-Line
Eng. szám: U001664
Email: mistral@mistraltravel.hu
Cím: 6000,Kecskemét, Zimay L. u. 16.

Ghiannis – korallokkal borított korlát

Aktuális események:

Barlangi bújócska

Blogtár