Nordic – egy szafari kezdete

  • 0

Nordic – egy szafari kezdete

Északi szafari, Egyiptom, Vörös tenger. Itt kezdődik, ahogy az Almashria légikóceráj, nem a cseh fapados, némi késést mutat a forgalomirányító rendszeren. Szokásomtól eltérően egy órával check in előtt a reptéren vagyok és a csapat szokásától eltérően szintén korán érkezik. Együtt várjuk a poggyászfeladást, ami menetrend szerint zajlik. A gépindulás két órás delay-t mutat. Az indulás plusz fél órát várat. Ez van, de lám utazunk is.

Hajnali négyet mutat az óra, mikor a hajón eloszlik a banda. A huszonnégy ember. Három egyén a nagyvilágból, meg két magyar csapat egy térben.

Reggel lefut a papírmunka és az eligazítás, összeállnak a búvárcuccok és irány az első zátony.

Az időjárás szeles. A 22 fok keveseket melenget és a vízhőfok se túl csodás, szürke az ég, nem látszik aNap.  (Nordic szafari, mi?) Jó ötletnek tűnt a 7 mm és kis aláöltöző se túlzás. Első vízbeugrás, az első felszisszenés. Az egyéni edzettség kicsit alacsony, kellett volna úszni járni, mert nem szokta a test a víz hűvös érintését.

Próbamerülés, Fanouson, ahol a tájoló későn kerül kalibrálásra. Ez húsz perc bolyongás a sivatagban, míg pályára állok. Így váltva át a szakmára, ismét, végre, merülésvezetés!

Folytatás – Dunraven roncsmerülés és egyéb búvárságok


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár