Fényes forrás

  • 0

Fényes forrás

Category : Blogroll

Decemberben sem veti meg a búvár ember a merülést, de hát a hideget azért nem szereti. Hideg az volt, mínuszos, jegesre fagyasztó, de célpontunk hőmérséklete 14 volt leghidegebb. 21 legmelegebb, ami kifejezetten melegnek érződött.

Maga a forráspatak és rendszere csodálatos, akváriumi tisztaságú, bár merülésre nem alkalmas mélységekkel kecsegtet. Kommandós feelingje van, ahogy a beszállóhelytől a Katona tóig végig osonunk – az osonás a víznek szól, hogy ne kavarjuk fel egymásnak, ami persze lehetetlen, mert az uszonycsapás azért ráhat a laza aljzatra.

Látnivaló maga a táj, a felszínen, maga a patakmeder, a források bugyrai, a pontyok, vízinövények és az érzés, ahogy a téli csend ráborul a tájra.

Forrás, finom, abszolút mosott homok folyósan hullámzik, ahogy visszatérő, lengyos karsztvizek feltörnek, időnként széndioxidos buborékot eregetve. Extrém látvány, víz a vízben.

A mutatvány végén forró dézsafürdő vár mindenkit, együtt örül a társaság. Az élmény jó, egyszeri – hiszen nem tudni, sor kerülhet-e még ismétlésre. Abszolút és extrém vízisport, a természet öröméért. Búvárkodni pont ezért nem való, inkább megóvni és csodálni.

 

 

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár