Vörös tengeri búvárszafari

Ami a víz alatt jó, szép és élményt ad, annak köszönhetően évtizedek óta visszajárunk. Legtömörebb merülésközpontú búvártúra, a legtöbb merüléssel és látnivalóval, legyen az delfin, cápa, korallvilág, vagy akár hajóroncs, meredeken leszakadó sziklafal, sejtelmes koralljáratok és üregek borzongató élménye… nos, az a hajószafari.

Évek óta ismerjük a Lighthouse cég Miracle One hajóját. Egy teljes portfolió található a neten képekkel . Már csak a véleményeinket tudjuk hozzá tenni.

Északtól délig több útvonal kecsegtet egy-egy terület megismerésével, azaz a leginkább vonzó merülőhelyek elérésével. A 2023-as évben eddig két tervezett túrát jegyzünk:

Déli szafari, 2023, június 16-24 (túra kiírás, részletek megtekintése)
Marsa Alam körzetében, illetve onnan délre található spotok, mint Elphinstone, Fury Soul, Deadelus, Rocky Zabargad és St John’s. Ezek a területek egyenként, vagy kombinálva, több túrára elegendő merülőhelyet ölelnek fel. A víz itt mindig melegebb, ezért az elő és utószezoni időszakban merülik leginkább.

Északi szafari, 2023, augusztus 19-27 (túra kiírás, részletek megtekintése)
Jellemzően Hurghada a kiinduló kikötő, ahonnan észak felé vesszük az irányt. Általában Abu Nuhas, Glubal, Ras Mohammad nemzeti park kört ír le a túra, de lehetőség van felhajózni a Tiran szoros zátonyaihoz. Sokszor roncsmerülős szafarinak is nevezik, hiszen számos híres hajóroncs merülhető a túra során, mint például a Thistlegorm, Dunraven, Ghiannis D, vagy a Carnatic. Kihagyhatatlan természetesen a Shark Yolanda reef.
Leglátványosabb a nyári időszakban merülve.

Kiknek ajánlott a hajószafari? Elsősorban az egy hetes kihajózás miatt a tengeribetégségre hajlamos szervezet kizáró ok lehet. Ha adott a jó gyomor, jó fül, a kondíció, stabil búvártudás, és jó búvárfelszerelés (akár kölcsönben is), akkor intenzív kalandtúraként nagyon ajánlható a merülés szerelmeseinek. Nem csoda, ha sokan visszatérő búvárok.

Te mikor, melyik útvonalat merülnéd?


Aktuális események:

Barlangi bújócska

Blogtár