Vörös tengeri búvárszafari

Ami a víz alatt jó, szép és élményt ad, annak köszönhetően évtizedek óta visszajárunk. Legtömörebb merülésközpontú búvártúra, a legtöbb merüléssel és látnivalóval, legyen az delfin, cápa, korallvilág, vagy akár hajóroncs, meredeken leszakadó sziklafal, sejtelmes koralljáratok és üregek borzongató élménye… nos, az a hajószafari.

Kiknek ajánlott a hajószafari? Elsősorban az egy hetes kihajózás miatt a tengeribetégségre hajlamos szervezet kizáró ok lehet. Ha adott a jó gyomor, jó fül, a kondíció, stabil búvártudás, és jó búvárfelszerelés (akár kölcsönben is), akkor intenzív kalandtúraként nagyon ajánlható a merülés szerelmeseinek. Nem csoda, ha sokan visszatérő búvárok. Ugyan gyakorlott, edzett búvároknak ajánlott csak némely útvonal, de gyakori példa, hogy tehetséges kezdő búvárok itt válnak haladóvá!

Olvasd végig és gondold el, te mikor, melyik útvonalat merülnéd? A következő túráinkra már most regisztrálhatsz itt!

Természetesen a túra egész idejét hajón töltjük, csak induláskor és a túra végén köt kia hajó. Évek óta ismerjük a Lighthouse cég Miracle One hajóját. Egy teljes portfolió található a neten képekkel . Jó véleményeket tudunk hozzá tenni, igazán a szívünkbe zártuk.

Északtól délig több útvonal kecsegtet egy-egy terület megismerésével, azaz a leginkább vonzó merülőhelyek elérésével. A 2024-es évre is tervezünk túrákat – a helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Déli szafari
Marsa Alam körzetében, illetve onnan délre található spotok, mint Elphinstone, Fury Soul, Deadelus, Rocky Zabargad és St John’s. Ezek a területek egyenként, vagy kombinálva, több túrára elegendő merülőhelyet ölelnek fel. A víz itt mindig melegebb, ezért az elő és utószezoni időszakban merülik leginkább.

St Johns, Abu Fendera – mélydéli program
A hajó St Johns térségéig halad déli irányban, vagy azon is túl. Jellemzően sok utazással, éjjeli menettel járó intenzív hajós élmény, ami ízelítőtt ad a déli szafarik merülőhelyeiből is érintőlegesen. Nagyon időjárásfüggő, az erős szél esetén a menetidők extrém mód megnövekednek, miközben a komfortérzés csökken…

Északi szafari
Jellemzően Hurghada a kiinduló kikötő, ahonnan észak felé vesszük az irányt. Általában Abu Nuhas, Glubal, Ras Mohammad nemzeti park kört ír le a túra, de lehetőség van felhajózni a Tiran szoros zátonyaihoz. Sokszor roncsmerülős szafarinak is nevezik, hiszen számos híres hajóroncs merülhető a túra során, mint például a Thistlegorm, Dunraven, Ghiannis D, vagy a Carnatic. Kihagyhatatlan természetesen a Shark Yolanda reef.
Leglátványosabb a nyári időszakban merülve.

BDE szafari
Aki extrémebb merüléseket keres, lehetőséget a nagy vízben tudása és tapasztalata gyarapítására, no meg keresi a lehetőséget cápás merülésekre, az Brothers, Deadelus Elphinstone zátonyait veszi célba. Itt nem a kis halaknál lassítunk, bár, ha áramlik, akkor sehol sem…

Kíváságszafari – Special
Hurghadából a hajó mehet délre Brothers, vagy Safaga térségébe, illetve északra, egészen Tiran szigetekig, vagy a Ras Mohammed merülőhelyeit járva végig. Teli hajó esetén a csapat szándéka szerint választunk merülőhelyeket, merülési célokat.


Barlangi bújócska

Blogtár