De mi is az a búvárvizsga? 

images.jpegEgy minősítés, jogosítvány, ami tanúsítja, hogy milyen képzést végzett a búvárkodni vágyó. Az alap, jól felépített kezdő kurzus, magába foglalja a búvárkodást érintő témakörök javát, mint pl. a felszerelések ismerete és kezelése, élettani és fizikai törvényszerűségek, hatások a vízben. Cél, kellő ismeret és gyakorlat a biztonságos nyílt vizi merülésekhez – ez az OPEN WATER DIVER minősítés. (bővebben)

A képzés 10-15 éves korban junior képesítést nyújt, azaz kisebb mélységben és szülői felügyelettel és/vagy oktató vezetésével lehet csak merülni. A nyíltvízi búvárkodás nem más, mint csupa éles merülési szituáció – maga az álmok beteljesülése!

Merülésben, oktatásban, már több, mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkezünk. Így kezdő tanfolyamokon túl, további, akár speciális gyakorlati ismereteket is megszerezhet nálunk.

 

A PADI Open Water, azaz a kezdő nyíltvizi búvár minősítéssel 18 méteres mélységig merülhetünk,  a világ legszebb merülőhelyein akár!

 

Haladó Búvár minősítés, leginkább búvárútjaink során kínálkozik alkalom rá. Ez, a  PADI Advanced Open Water Diver minősítés, ami 30 méterig engedi merülni a gyakorlott búvárt. Itt a képzési program nehezebb, speciális körülményekre készít fel, mint pl. éjszakai merülés, mély merülés, hajós merülés, tájékozódás, áramlás, illetve barlangi üreg, vagy hajóroncsok merülése. Számos merülőhely felkeresésekor a haladó szint minimális alapkövetelmény!

Komolyabb merülések kockázataira a speciális tanfolyamok készítenek fel, ajánljuk a Nitrox (oxigénnel dúsított keverék) tanfolyamot, vagy a Deep Diver (mélymerülő) tanfolyamot és sok gyakorlati tapasztalatot nyújt a keresés és felhozatal, vagy a navigáció kurzus, de vízimentés és újraélesztés is szerepel a palettánkon.

Speciális búvártanfolyamok

Természetesen sok más speciális és szórakoztató lehetőség kínál még kalandot tartogatva a mélységek legújabb felfedezőinkek! Ezek általában 1-2 napos célirányú, elméleti és gyakorlati foglalkozások.

A gyakorlat fenntartása érdekében javasolt a rendszeres merülés.
Bővebben:  Aktuális tréningjeink, programok, cikkek, kapcsolat