De mi is az a búvárvizsga? 

images.jpegEgy alapos, jól felépített kezdő kurzus, amely magába foglalja a búvárkodást érintő témakörök javát, mint pl. a felszerelések ismerete és kezelése, élettani és fizikai törvényszerűségek, hatások a vízben. Cél, kellő ismeret és gyakorlat a biztonságos nyílt vizi merülésekhez.

A tanfolyam három fő részből áll:
– elméleti oktatás és vizsga
– védett vízi gyakorlatok
– nyíltvizi gyakorló merülések

Az elméleti felkészítés és a védett vizi gyakorlatok –  témaköreit teljesítve kerülhet sor a nyílt vizi gyakorlatozásra, ami nem más, mint csupa éles merülési szituáció – maga az álmok beteljesülése!

A gyakorlatokat vizsga szinten, megbízható módon kell bemutatni, nincs külön vizsgahelyzet. A nemzetközi PADI szabványok adta átfogó ismeret által válik a jelentkező minősített búvárrá. Ehhez rendelkezünk 20 év szakmai tapasztalattal.

A képzés 10-15 éves korban junior képesítést nyújt, azaz kisebb mélységben és szülői felügyelettel és/vagy oktató vezetésével lehet csak merülni.


A PADI Open Water, azaz a kezdő nyíltvizi búvár minősítéssel 18 méteres mélységig merülhetünk,  a világ legszebb merülőhelyein akár!

Leginkább búvárútjaink során kínálkozik alkalom haladó szintű kurzusok elvégzésére. Ez a  PADI Advanced Open Water Diver tanfolyam. Itt a képzési program nehezebb, speciális körülményekre készít fel, mint pl. éjszakai merülés, mély merülés (30 méterig), hajós merülés, tájékozódás, áramlás, illetve barlangi üreg, vagy hajóroncsok merülése. Számos merülőhyely felkeresésekor a haladó szint minimális alapkövetelmény!

Komolyabb merülések kockázataira a speciális tanfolyamok készítenek fel, ajánljuk a Nitrox (oxigénnel dúsított keverék) tanfolyamot, vagy a Deep Diver (mélymerülő) tanfolyamot.

Speciális búvártanfolyamok

Természetesen sok más speciális és szórakoztató lehetőség kínál még kalandot tartogatva a mélységek legújabb felfedezőinkek! Ezek általában 1-2 napos célirányú, elméleti és gyakorlati foglalkozások.

A gyakorlat fenntartása érdekében javasolt a rendszeres merülés.
Bővebben:  Aktuális tréningjeink, programok, cikkek