Mit ad legfőképpen a freedive? Uszonyos úszáshoz szép mozgást, teljes merülési biztonságot és légzéskontrollt, flexibilitást, testkontrollt, fegyelmet. Az idegrendszer számára teljesen speciális hatások érik a szervezetet, ami a hiedelmekkel ellentétben nem káros, vagy fájdalmas – természetesen mértékkel és a fokozatosság betartásával űzve. A szervezet képessé válik a víznyomás leküzdésére, ami mámorító képessége a sportolónak. A nagyfokú anaerob fizikai mozgás által pedig az állóképesség és általános kondíció is jelentős javulást mutat.

Azon kevés búvároktatók közé tartozom, aki háromezer készülékes merülésen túl, alapvető csodálattal és tisztelettel tekint a freediving irányába, amit kedvtelési szinten űz is. Ezért magától értetődik, hogy honlapunkon helyt kapnak blogbejegyzések, videók és más sportolók cikkei, anyagai. Köszöntünk körünkben minden érdeklődőt, aki merülőtársakat, sporttársakat és edzőpartnereket keres ehhez a nagyszerű, kondícionáló sporthoz.

 

 

Gyakorlással elérhető határokról

Bárki, egészséges ember számára lehetőség, hogy 20 méter mélyre le tudjon merülni, 50 métert le tudjon úszni víz alatt és akár 3 percig vissza tartsa a lélegzetét. Az extrém rekordok és versenyszámok óriásai nyomába sem léphetünk, akik teljesítményükért gyakran a legnyagobb árat fizetik. Tiszteljük őket, a saját teljesítményeink által és azzal az örömmel, ami ugyanúgy a mi részünk is egy-egy tréning, vagy merülés által, mint az övüké. Hisszük, hogy  víz mindenkié, a freediving pedig az egyik legszerényebb, legkevésbé látványos és támogatott sportágak közé tartozik.

Teljesen egyéni sportág, mégis szükségképpen egy kis közösség sportja, amit egészséges és fitt emberek alkotnak. Tiszta, mint a víz.

Jelentkezz csapatunkba, tarts velünk! Keressük Freediver sporttársainkat!

Gyakorlás lehetséges szárazon, medencében (Tauchturm!), élvezni leginkább az élő tengeren. Ahol a legkedvezőbb a vízhőfok, az számunkra a Vörös tenger, ahol a legszabadabb a merülés az pedig Dahab.