Északi szafari

Időpont: 2023. augusztus 18-25.
Elérhető helyek száma: 10 hely feltöltés alatt!

Mi fél hajónyi létszámmal veszünk részt, ezeknek a helyeknek a feltöltése megtörtént. Jövünk jövőre is!

Hurghadában kerül sor a behajózásra, innen kihajózva Ras Mohammad nemzeti park és a Tiran szigetek a cél. Shaab el Erg zátonya a hely, ahol többször lehet találkozni a delfinekkel, a fenti felvételek egy ilyen kivételes, játékos alkalommal készültek. Szerencsénk volt, mert ez alkalommal tényleg figyelemre méltattak bennünk a delfinek és kifejezetten keresték a kapcsolatot. Ugyan nem szeretik, ha megérintik őket, kifejezetten cicáznak a búvárokkal, de látható, hogy a csapatból volt, akinek megengedték a simogatást.

Most lehet még jelentkezni a szezon roncsszafarijára! Hurghadából indulva megmerüljük a legimpozánsabb roncsokat.  Útvonalunk két helyszíne delfines és bár akadhatnak cápák a vízben, nem ők a világhírű Shark Yolanda zátony szenzációi. Roncsozni, driftelni, legfőképp élvezni a merüléseket, kevesebbet utazva, mint egy déli túrán. A hosszú, meleg nyári napok már élvezhetőek, Ras Mohammaden túl az aquabai öbölhöz felhajózunk és a Tiran zátonyain merülve, onnan haladunk merülésről-merülésre délre.

Roncsbúvár specialitás tanfolyam a helyszínen: 120 EUR!

miracle_mainpage_small.jpg

A Miracle One szafarihajó lesz a lakhelyünk

A hajószafari programelőzetes:
(nem csak újoncoknak)

1. nap: utazás charter járattal. Budapest – Hurghada.  Behajózás Hurghadán, ahol érkezés függvényében lehetőség lehet a parton egy esti portyára. előtte: wellcome, nagybriefing, vacsora és alvás a hajón. (Felkészülés a merülésekre, menetrend függvényében esetleg checkdive)

2-6. nap: Merülés, merülés, merülés, fakultative program lehetőségképpen egész nap: pihenés, napozás. A menü teljes ellátás és 3-4 merülés az útvonal szerinti merülőhelyeken.

Reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón – nincs kikötés, sétálgatás, bazározás. Esti programok: grillezés, pecázás, konferencia, buli, spec tanfolyam. és lazulás.

7.nap: Reggeli után fürdőzés, pihenés és napozás, felszerelés karbantartás- szárítás – elpakolás. Délután 2 körül visszaérkezés a kikötőbe.

Ebéd, uzsonna, vacsora és utolsó éjszaka szállás a hajón vagy szállodában (repülő érkezéstől függ).

8. nap: Transzfer a repülőtérre, hazautazás. Hurghada / Budapest

Tervezett merülőhelyek: Északi szafari, azaz kezdő és haladó búvárok számára egyaránt ajánlott merülőhelyek:

Saab El Erg, Gubal, Abu Nuhas Ghiannis, Shaag Rock, Small Crack, Ras Mohamed, (Shark & Jolanda és a Shark Observatory), Thistlegorm

Hurghadában zárjuk a túrát, direkt charter innen Budapestre. Kényelmes túra, nincs hosszas buszozás, ideális tanfolyami javaslat azoknak, akik haladók szeretnének lenni, illetve nitrox az óvatosabbaknak, roncs és deep minősítés a bátraknak.  Nitrox lehetőséggel igazán komótos, hosszú és biztonságos merülések hajthatóak végre!

Felszerelés: saját búvárfelszerelés szükséges a túrához, itthonról szállítva. Kötelező kiegészítők: búvárkompjuter, felszíni jelzőbója és síp, esetleg lámpa

Vízhőfok: cca. 27 – 29 Celsius, 3-5 mm overall javasolt a búvárkodáshoz – mivel roncsokba is beúszunk, a shorty lehet, hogy kevésbé véd. Fázósaknak kifejezetten ajánlott, meleg túra ígérkezik.

A Kerasub segít  a bérlésben, beszerzésben, és persze az itthoni tesztmerülésben, szervízelésben. A hajón pótfelszerelések bérelhetőek.

Időjárás, öltözék:  Meleg, nyári, kellemes idő lesz, a vízen a levegő moszog, elviselhető, lehet a fedélzeten is aludni. A hajón mezítlábas közlekedés van, törölköző jár, de egy strandolós egyéni fürdőlepedő a fedélzetre javasolt. Öltözék nem igazán kell, pár póló, rövid nadrág.

Elhelyezés és ellátás a búvárhajón

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. Kabin kiosztás a jelentkezések sorrendjében.

– A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas.
– All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.
– kapszulás kávéfőző, (Nesscaffe) otthonról hozott patronozással használható, ill. Nesscaffe helyben.
– Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó társaság okozta hangulat garantált

Szafari ára: 850 EUR + repülőjegy 430 EUR

Szafari ára tartalmazza: teljes ellátást, napi 3-4 merülés vezetővel a tervezett útvonalon, buszos reptéri transzfereket. A nemzeti park felárak nélkül kalkulálva.

Külön, helyszínen fizetendő:  80 EUR, ill. 25 USD reptéri vízum, mint:

  • – Személyzeti borravaló:  40 Eur /fő/ hét (ez a túra végén kerül beszedésre)
  • Környezetvédelmi pótlék (Greentax, búváradó): 40 EUR 

Fakultatív egyéni szolgáltatások és helyszíni kiadásnemek: 

  • – Aktuális felszerelés bérlés  díjai, lámpabérlés, stb.
  • – Oktatás: speciality tanfolyamok, pl. nitrox vagy  haladó vizsga 120 EUR-tól.
  • – feláras szolgáltatásként: 15 literes palack napi 10 EUR, nitrox töltés, alkoholos italok, nutella, kávékapszula a hajóbüféből…

Jelentkezés: 400 EUR foglalóval, június elején ütemezve 430 EUR repjegy és utas- stornóbiztosítás díjával.

A csapat utaztatását profi utazási iroda és utazásszervezők segítik a Mistral Traveltől. Mi velük utazunk!

MistralTravel-Line
Eng. szám: U001664
Email: mistral@mistraltravel.hu
Cím: 6000,Kecskemét, Zimay L. u. 16.

Ghiannis – korallokkal borított korlát


Aktuális események:

Barlangi bújócska

Blogtár