Razanj – Dalmát búvárnyaralás

Szép helyre kívánkozunk, mélyre merülnénk. Főszezonban vágjunk bele az Adriába, bár késői gondolat, de csatlakozzatok, ha felkelti érdeklődéseteket! Miért éppen Razanj? – szerintünk kiderül…

  • Az autópályától 6-7 km-re, a település déli részén fekszik a Stivašnica nevű festői öböl, ahol kristály tiszta tengert, sziklás strandot, valamint teljes nyugalmat és csendet találhatunk. Az öböl távol van a nagyobb idegenforgalmi helyek zajától és tömegétől. A fürdésen kívül a kristály tiszta víz és a tagolt tengerpart ideális a búvárkodásra és a halászatra. A Stivasnica-öbölben több magánszállás és apartman is található.

 

  • A Ražanj-félsziget délnyugati csücske a kelet-adriai part legkiállóbb része, mely földrajzi és éghajlati szempontból északi, és déli részre osztja az Adriát. Ezen a helyen találkoznak az északi és a déli szelek, ciklonok és anticiklonok, valamint a tengeráramlatok. A legnagyobb hullámok is megtörnek itt és olyan nyugalom uralkodik, melyet csak el lehet képzelni és amely nem található másutt az Adria környékén. A nyári hónapokban Rogoznicán háromszor kevesebb eső esik, mint a szomszédos nagyvárosokban, Splitben és Šibeniken. Az ókori görögök Diomedesz-fokként ismerték és már Homérosz is írt róla.

  • Búvárként a nyílt, nagy víztömegek közelsége és a parti öblök élőközösségeinek közelsége kínálhat változatos, gazdag merüléseket. Harminc különféle merülőhely kínálkozik, kifejezetten jó hírnek örvend a bázis.
  • Utasként, kísérőként, családtagként: kirándulási lehetőségek a környékben, közvetlen közelségben sziklás strand, lassan mélyülő barátságos fürdési lehetőség.
  • infoRogoznica oldala – Razanj info

Időpont: Július 19-25 (vasárnap-szombat) 

Szállás/foglalás: főszezon! Határidő péntek!  Már most a foglalási oldalak 84%-on vannak. A bázisszállás 12 főre opcióban nekünk félretéve – illetve plusz szállás igényelhető. (Nr. 8 – 9 fős, Nr.4- 4 fős apartman)
A szállás a parton van, a bázis kezelésében.

Egyéni foglalás: ha valaki szeretne egyénileg, vagy gondolkodik, akkor az idő sürget, erre az időpontra egyre nehezebb lesz kapni, illetve a bázistól és vízparttól való távolság kérdéses.

Utazás: Szombathelyről erős 600 km, túlnyomóan autópályán, bő 6 órás autóút.

Bázisinfó: családi vállalkozásban évek óta futó magyar bázis. Szívvel -lélekkel, jó referenciákkal. Bővebben a honlapjukon találhatton infókat, árakat, leírásokat. www.adriadive.hu

Merülés árak: akár napi 4 kifutás, motorcsónakkal, egy, vagy dupla merülésre:
1 dive € 55.00
2 dives € 70.00
6 dives € 175.00
10 dives € 280.00
1 night dive € 40,00 (min 5 fő)

Szállás árak: aparmanonként kerülnek elosztásra. (cca. 25 EUR/fő, összesen 150 EUR/fő)
Merülés árak: javaslom a 6, vagy pl. a 10merüléses csomagot: 175 EUR-tól
Felszerelések: ólom, palack helyben, többit visszük magunkkal itthonról, itthon rendezve.
Merülésvezetés, szervezés: 20 EUR / búvár, 6 EUR/kísérő
Speciális: legyen búvárkártya, merülési napló, búvár biztosítás, esetleg orvosi igazolás.
Wing: köszönjük, igen! lsd: video


Jelentkezés: péntekkel zárul! – illetve dől el a lényeg…


Barlangi bújócska

Blogtár