Egyiptomba repülünk

  • 0

Egyiptomba repülünk

Volt úgy is, hogy nem megyünk, hiszen az ország polgárháború szélén áll, komolyak a feszültségek, eg yideje fegyveres konfliktusokról szólnak leginkább a Kairói híradások. Másrészt az egyiptomi turizmus hozzávetőlegesen napi 400 millió dollártól esik el!!! – ami méltán van olyan érdek, hogy bámi áron, de újra indítsák a turizmus lendkerekét. A leállt légiforgalom és az általános bizalmatlanság patthelyzetet teremtett, így a charter indulások is folyamatosn tolódtak egyre későbbi időpontokra. Ma, kezünkben a repülőjegy igazolás, így 22-én Budapest-Aquaba- Hurghada útvonalon elérhetjük az egyiptomi partokat. Innen délre, Marsa Alam felé vesszük az irányt, ahonnan kihajózunk, szintén déli irányba, hogy az egyhetes búvárprogramot teljesítsük.

A biztosító társaságok kihátrálása szintén visszatartó erő volt, azaz még az indulás dátuma előtti héten sem volt egységes a helyzet kezelése részükről. A biztonságos, európai besorolást Egyiptom elvesztette, így drágábban, cca. 9000 Ft-ért mérik az egy hétre eső búvárbiztosítást.

A külügy honlapja továbbra sem ajánlja az utazást – mi mégis megyünk. Pakolok… Úticél: St Johns vidéke:

St Johns Reef_1.jpg

A térségben nem nagyon található mobil szolgáltató, lévén ezek a zátonyok nem éppen lakott területek közelében fekszenek. Az itthoniakkal abban maradtunk, ahogy lehet, majd adunk híreket. Addig, nagyon senki ne aggódjon. Egy hét múlva visszatérünk!


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár