Molnár János – barlangi merülés

  • 0
Molnár János barlang

Molnár János – barlangi merülés

Fantasztikum. Amikor tudod, hogy nem csak úgy dobban a szíved, hanem valami hajtja… amit látni és megélni érdemes! … ami nélkül kevesebb maradtam volna.

Kevés a szó, ezt megírni, de az érzések túláradnak. nagyon élveztem az egészet és szeretném újra. Hihetetlen és kellemes minden szempont szerint!


Sári Attila a barlangokról

A hely világszínvonalú, annál is inkább, mert a vízeknek nem természete, hogy derűs, meleg hőmérsékleten fakadjanak. A tiszta, merülésre csábító forrásvizek bizony hidegek. Amikor felszínre bukkannak, akkor olyan rétegeken, hasadékokon át törnek a felszínre, ahova bebújni általában nem lehet. Ha igen, akkor pedig kiderül, hogy a letisztult, víz vájta járat nem is olyan sziklaszilárd, hanem bizony lágy, málló felülettel rendelkezik, ami a kivezető út alkalmából, akár nulla látótávolságot is jelenthet. Ha járható, tágas karsztbarlangot keresünk, akkor azok gyakran a világ tetején, vagy akár mélyen a föld alatt kezdődnek, ami a megközelíthetőség és a merüléssel járó felszerelések cipelése, beöltözése alkalmából jelenthet komoly fizikai erőpróbát. Akkor már csak a merülhető mélység a kérdés, hiszen egy 30 méter alatti járat mélységi merülés bonyodalmas kérdéseiben akad el.

Tehát kereshetjük azt a barlangot, ami búvár számára kényelmesen elérhető, komfortos beöltözést kínák, tágas, látványos és optimális mélységű, jó látótávolságú, luxusként meleg termálvízzel rendelkezik, nem fogunk ilyeneket találni. Egyetlen akad a közelben, Budapest közepén, a Molnár János barlang!

Egy igazi ritka csoda, ami kellő felkészültséggel számunkra is elérhető!
Ennek komoly követelményei vannak, ami felszerelésekre gyakorlatra, de a biztosításra is kiterjed.

Barlangi búvár minősítéssel komoly merülési távlatok rejtőznek a járatokban, fosszíliák, kristályok, cseppkövek, boltozatos, színes terek, járatok és termek minden elképesztő formában ahogy éppen a fények életre keltik az árnyakat.

Bakancslista fix helyezett!

 


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár