Video csatorna hírek

  • 0

Video csatorna hírek

Avagy hogyan ne videózzunk 🙂

Lehet, hogy páran még emlékeznek a szafari, vagy túravideóinkra. A fizika általános szabályai érvényesültek, a google (youtube irányelvei) változtak és környezetünkben való fennmaradási törekvések is hatással voltak a megjelent tartalmakra.

Utóbbiak értelmében a videóink egy részét nem nyilvános tartalomként osszuk meg. A linkre kattintva bárki oszthatja és megnézheti, de nem tesszük mindenki számára nézhetővé. Ezzel a gesztussal szeretnénk dacolni azon elvekkel, hogy hírdetések jelenjenek meg a videóink ürügyén.

A fizikai törvények azért ütősebbek: az energiamegmaradás törvénye: a videók megvágására fordított munkaidő nem áll mindig rendelkezésre, nem beszélve a motívációról és technikáról.

Murphy és a fizikai törvényszerúség kimondja: ” Ami beázhat, az be is ázik!” Így az elmúlt években nem, vagy csak kölcsönkamerával került sor pár snitt készítésére. (GOPRO 3, LCD nélkül… – köszönjük Vasiatti! )

Az elkészült anyagokra joggal mondhatjuk: így ne videózzunk. Sajnos az úgy nevezett szinapszis, a kameraman fejében lévő vágóképek leforgatása elengedhetetlen egy nézhető, hiteles és szenzációs videó elkészítéséhez, ahogy a téma is elengedhetetlen. Ma, a minőségi nyersanyag forgatása már technikailag egyszerűnek tűnhet, de sokszor a színtelen, fakó és kevésbé attraktív felvételek kerülnek rögzítésre, így óriási a kontraszt a csatornákon látható penge felvételekkel: ez bizony lelohassza az alkotási kedvet.

Ugyan ötletszerűen és elegendő vágókép nélkül forgattunk a múlt év túráin, de azért négy produkció feltöltésre éretté vált. Egyelőre az alábbi kis rövidek nézhetőek, fogadjátok elnézően és lelkesedéssel:

Északi szafari: delfintánc – Óriási élményként éltük meg, hogy Shaab Sharm sokadszori merülésekor végre velünk is megtörtént, hogy barátságos delfinek búvársimogató rendezvényébe csöppenhettünk. Szó szerint szórakoztak velünk.

2022 – szafari mix – legjobb felvételek az összes túráról. Ez a videónk az idei szafarik gyűjtófilmje, minden fő motívumal: delfin, cápa, korallok és pár búvár. Így merültünk, mi, ott a Vörös tengeren nem is olyan régen.

Lehet, hogy idén foyltatjuk a forgatást, reményeink szerint profibban megörökítve a látnivalókat – ha ti is akarjátok. Június 17-től újra szafari!
Azért egy pár snitt készült, leginkább lett pár cápás és delfines jelenet. Rövidre fogva, valahogy így nézett ki legutóbb:


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár