Neufeldről előlegben

  • 0

Neufeldről előlegben

pontyraj.jpgladikos.jpgtitanic.jpgLehet, hogy újdonság: jövő szerda délután megyünk Neufelder Seere. Nem erre számítottatok, ha ismertek meg nyomon követitek az eseményeket. Igazándiból lenn kéne lennem már Dragan testvérnél a sötét hegyek országán túl, a tenger parton terelgetve a vízimádóbb fajta utazóvendégseregeket. Sajna van komoly programom az elkövetkező napokra. Ezt hátráltatta a Rovinj túra, egy nap Neufelder See, két nap árubeszerzés egy nap kútbaereszkedésesdi. Mivel összes dolgom határidős a tisztesség keretein belül, no meg a leérkezésem is Montenegroba, hát én kérem kicsit fellövöm az elfoglalt jelzést.

poseidon.jpgcsuka.jpg hallo.jpgcsocsi.jpgAzért Neufelder Seeről röviden, csak, hogy felvázoljam: ilyen is van. Quaser Endy (160 merülés, sok év) nagytapasztalatú egykori növendékem haladó vizsgáján kooperáltunk private keretek között. Nem tudom zongorázni a különbséget (hegedülni sem) hogy milyen az, mikor valaki kreative önállókat merül – kalózosan- mintha csak alkalmi vezetett merülésekkel hobbyzik. (Lehetőség van: Neufeld, Graz, Gyékényes, Hegyeshalom, stb. )

scleppzone.jpgNos Endy részére komoly tanulságok és tapasztalatok adták a hátteret, komolyakat tájolt, minden gyakorlattal frappánsan kivágta a rezet, dícséretesre vizsgázva. Szavamra, kemény vizsga volt, magam is tréningeződtem, főleg mikor a tárnai hidegben kereszteztük a tavat. Élmény is volt a titán teljesítményen túl: kergettünk kapitális pontyokat tucatszám, voltak csukák, és hátbaveregettük Posseidont miután Csöcsös Törpével is összefutottunk. Jó pár órát áztunk, végignéztük Titanic katasztrófát gyerekverzióban és még a szélvihar is elült estére.

Brutálisan jó merülések voltak,csupa sikerélménnyel. Na ezt kapja az oktató ha jó és lelkes a tanítvány: lelkizni nem kellett, tényleg csak merültünk.



About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár