Hasznos holmi: update

  • 0

Hasznos holmi: update

Ott van a kezedben a kis GOPRO és nyilván megragadod az alkalmat, hogy ki is próbáld. Akkor pont úgy jársz mint jómagam is: egyik memóriakátya tartalma a másik után készül és kerül letárolásra.icon_update.jpeg

Senki nem figyelmeztet arra, hogy öreg! Frissítsd a kamera szoftverét!

Tedd meg, különben másoktól értesülsz a kamera misztikus lefagyásáról. Esetleg a Wifi- távirányító élesítéssel az alap bosszúságon túl konkrétan megoldhatatlan problémával nézel szembe. Esetleg minden megy tovább…

Éppen motorcsónakkal robogtunk Sataya homokos lagúnájában. Klassz felszíni snittek készültek a hajlobogós robogásról, majd mikor a gyönyörű, átlátszó kék vízben feltűnő delfinek közé ugrottam volna, a kamera kimerevedett. Se kikapcs, se be. Így aztán hitetlenkedve, sós víztől csöpögve szorongattam a kamerát. Nem volt opció kivenni az akkut és újra indítani… Grrrrrgh! Morogtam, miközben két gondolatom volt. (Túl az első nagyon mocskos szitkokon) Elvenni valakitől a kameráját. Jani kollégám makacsul beharapott szájjal szorította az övét. Gyengébb ellenállás tűnt Dani felől. Rövid tűnődés után elkönyveltem az öngólt és besiklottam a vízbe, hogy a delfinek nyújtsanak vigaszt a sérelmekre.

hero3_plusz_blk.jpgMásodik káros hatása az update hiányának később következett be. Éppen a videók vágásába fognék, importálom a könyvtárakat. Egybe olvasva az összes állományt. Mit kell látnom? A file-ok számozása gyönyörű és összevissza is, benne egy rendszer ismétlődik: 00001…. 00002…. stb. Csokorban ott vannak egymás mellett, mindenikből van egy csomó!!! Más állományok sehol nem olvasódtak át a vágó aktuális élesítő könyvtárába. Hmmmm! Kezelhető probléma, de kellemetlen. (Mi ebben a PRO-fi?)

Úgyhogy azt mondják sokan, update a gyógyszer neve. Idején túl,  most veszem be.  Menj fel a cég oldalára az alábbi linkkel: gopro 3 update és frissíts, hogy ne kelljen bosszankodnod.

Természetesen az update is megér egy-két szót. Tapasztalhatod, hogy a cég mindent szépen, lépésről-lépésre leír. Mivel milliárdos forgalmat bonyolító óriás, dús, világméretű értékesítő hálózattal, kifogásolható a nyelvi támogatás hiánya. Tehát, alap, hogy kedves tulaj, Te beszélsz angolul. (ugye, korunkban a nylevtudás mennyirre alapszükség? akkor a diplomásoknak most ne is kelljen nyelvvizsga, ami ezt igazolja? sicc!!! ez a – creative study reklám helye)

A leírás amúgy korrekt, végig kalauzol a frissítés lépésein. Magyarul két lehetőséged is van, hogy a letöltött file-ok a SD-re kerüljenek, annak a főkönyvtárába, kicsomagolva. Ehhez be kell regisztrálnod magad, de legalább a WIFI hálózatot tudod nevesíteni és újrajelszavazni. Ehhez kell az akku mögötti gyártási szám. Én manuálisan frissítettem, mert a JAVA az én felületemen nem szaladt. Feleslegesen döcögős folyamat, de végül filok a helyükön. A kamera újraindításakor ezek beolvasódnak. Pár percig eltart a frissítés, mikor is több üzeneten keresztül frissül a kamera szoftvere. Papíron így néz ki a dolog.

Tapasztalom szerint:

– hörgésre kerül a sor, mire letöltöd végre a frissítéseket: állandóan a black hero3+ update ugrik fel
– 3.03 a mai frissítés. A kamera felületén vidáman a 3.0 olvasható bekapcsoláskor.

Mindenesetre nagy tapsot a cégnek, 20 percet elvett az életemből a műsor. Lehetne egyszerűbb. Az áldásos hatásokról idővel be kívánok számolni, mint pl. a file számozás mennyire állt be, ill. mennyire fagy, sőt, a melegedés/elemfogyás opció javul-e. Korai kommentekben ez is felmerült az eredeti szoftverre vonatkozóan.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár