Búvárok a frontvonalban

  • 0

Búvárok a frontvonalban

Majdnem egy hetet szorongtunk Bükfürdő előtt. Na, nem a lámpaláz, vagy a Technika Ördöge végett szívtuk a fogunkat, hanem a szélsőségekig pesszimista meterológiai előrejelzés okán. Valósággal döngölték belénk a hidegfront jégesős, orkánosan fagyharapásos képeit. Már úgy éreztem, hogy ha a családom biztonságát garantálni akarom, akkor egy bunkerben húzódom meg, ahelyett, hogy strandra megyek. Szerencsére, akadtak sokan, akik vagy kényszerből, vagy csak a saját eszüknek, szemüknek hitelt adva, inkább kijöttek, hogy merüljenek velünk. Jobb időt nehéz lett volna kifogni, mint amiben részünk volt – az időjárás végre mellénk állt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 Fotóalbum a merülésről – víz alatti képeink galériája

A nyári programokba integráltak minket, a szinkronúszók, kötélugrók és más programok közé, hogy a strandközönség búvárkodás felé kacsintó, vagy kalandkereső polgárait és az ifjúságot merülésre vigyük. Ezen a téren kitettünk magunkért, a képek alapján látható, hogy sokan megfordultak a víz alatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Micsoda élővilág! – mondtuk többször, hiszen merülni jó, de a merülés célja leginkább a víz alatti élővilág soha nem tapasztalt lényeinek természetben történő tetten érése – akik nem nagyon vesznek tudomást a jelenlétünkről. A medencében történő merülés nem csak technikai feladat:  a felszerelések használata és a víz alatti lélegzés eufórikus hangulatának a lebegéssel párosuló  élménye egészen frenetikus kalanddá válhat. Ehhez csupán a megtalált egyensúlyt kell a jelentkezőnek a magával hozott nyugalom mellé adni, hogy minden jó legyen. A többi jön: ringat a víz, meg minden…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az évek óta megyeszerte rendelhető a Kerasubtól a bevezető merülés, ahogy csapatépítő tréning is, búvárkodásra kiélezve. Nem csak várjuk a holnap búvárait, hanem megyünk merülni, amikor csak megoldható. A legegyszerűbb PR alapelvünk az, hogy a Kerasub nem más, mint egy fogalom a búvárkodásban – legalábbis itt,  Vas megyében.

 


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár