Cave – A barlang

  • 3

Cave – A barlang

“Romániában egy kutatócsoport XIII. századi apátság romjaira bukkan a rengeteg mélyén. A felfedezés döbbenetes és hátborzongató, az apátság ugyanis egy hatalmas föld alatti barlangrendszer fölé épült. A helybeli biológusok szerint a barlang egy ismeretlen ökoszisztéma rendszert rejt ezért segítségül hívnak egy csapat amerikai barlangászt, hogy kiderítsék, mi lakik a mélyben. Jack (Cole Hauser) és fivére Tyler (Eddie Cibrian), a két adrenalinfüggő specialista, a világ legkiválóbb búvárjaival lát hozzá a felderítéshez. Az elit egység, amelynek Charlie (Piper Perabo) és Buchanan (Morris Chestnut) is tagja azonnal megkezdi a feltárást. Azonban amit a barlang mélyén találnak, nem egyszerű ökoszisztéma, hanem egy ismeretlen új faj.”

Sonypictures, film honlapja
Est kritika
Moziplussz kritika

cave
cave Felébredtem, elvonási tünetekkel. Látnom kell valami filmet – pláne, ha búvármozi. A netes anyagok szerint sem gagyi, úgyhogy bekészítve a reggelit, indult a hajnali DVD! A story tényleg elég sejtelmesen össze lett rakva, szakmailag sem kellett elhajítanom az eddig szerzett tudásom, pár filmes felütéstől, effektől eltekintve, szépen filmezett, gyönyörűen bevilágított helyszíneken ment a hitech barlangi akció. Pár erős fordítási és forgatókönyvi beszólás meg nem hallása esetén, győz az élvezni akarás, filmet rég látott, kiszáradt szemüregeimből majd kiestek látógumóim a képektől. Ekkor már tudtam, hogy ha nagy leszek, akkor csakis újralégzős szuperbúvár leszek! Régi ábránd kezd egyre szilárdabb céllá válni, a filmet meg nézze meg mindenki egy zacskó popkornnal, a fotelban hátradőlve. Aztán menjen barlangot merülni, mondjuk irány a Molnár János! Feledhetetlen. Hogy honnan tudom? Kipróbáltam a kombinációt: nagyon bejön!


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

3 Comments

Roland

2006-07-26 at 11:11 pm

Megnéztem én is a filmet, annyira nem volt nagy szám szerintem. De a legjobb az a visszalégző volt magyar nyelven. Az nagyon tetszett. 🙂

Karas

2006-07-28 at 9:54 pm

Vaze, persze, hogy nem nagy durranás, de ha egy ilyen helyre bejutnál, ilyen technikával, az azért tényleg mennyei lenne, nem?

Egyelőre konkrétabban azért a Yukatánról álmodom a témában, de akkor is kéne egy visszalégző!

🙂 Ne mondd, hogy nyugodtan végignézted és kétszer elaludtál!

Roland

2006-08-01 at 9:05 am

Igen, ebből a szempontból persze, hogy cool. 🙂
Valóban semennyire sem aludtam el rajt. 😉

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár