Hurghada feeling, belerázódás és belemerülés

  • 0

Hurghada feeling, belerázódás és belemerülés

csipet csapatunk

Félig vendég, félig oktató, félig pedig staffként egy 150%os nappal kezdhettem. Majd lerepült a skalpom, mikor megudtam, hogy Small Giftun driftet ugrik a csapat.

.
Nem sikerült kipihenni az érkezéskor elszenvedett csúszdázásos, tengerbevetődéses whiskys éjberágást, de reggel 8kor már báziskézre kerültünk. Mi kell a külhonba szakadt magyarnak? Hazai kenyér, szalonna, kolbász, pástétom, esetleg jófajta sonka. Nos, ezek nagy részét sikerült is átadni a ‘megrendelőnek, és a további időkben szeretnék majd én is felvevőpiacként fellépni. 🙂
.

Az érkezős, négy fős csapatom becheckoltam a bázisra, és kezdtem szembesülni a tényekkel. Ténynek hívjuk azokat az emberi tényezőket, mint pl. Staff, Kolléga, Kisegítők, Hajószemélyzet, és az ezen halmazok egymáshoz való bonyolult viszonyait. Tény továbbá a napirend, ill. a búvárprogramokon résztvevő egyedek és a terv kontra elvárások függvény optimalizálási kényszere. Körülbelül ebben le is írható röviden, mi a helyzet egy búvárbázison. Más, kevésbé szigorú definició alkalmazásával emberek jönnek, és mennek. Búvárkodni.

Small GIftun

Félig vendég, félig oktató, félig pedig staffként egy 150%os nappal kezdhettem. Majd lerepült a skalpom, mikor megudtam, hogy Small Giftun driftet ugrik a csapat. Nos, ez korai lett volna csípőből, ezért egy sima, nézelődős check dive bonyolódott hajóról, átvéve a karmester jeleket. Nos, vagy a jelkészletem, vagy a friss húsoknak köszönhetően azt kellett tapasztalnom, hogy kellően berozsdásodtak a vezérlési panelek. Kicsit kevés kooperációt kaptam a csoporttól, de azért minden a terv szerint volt. Feelinges, langyos merülés, amiről csak a nagyok és érdekesek hiányoztak. 🙂 Másodiknak korallkert, Sabrina. Itt már kiderült, kinek milyen a levegőfogyasztása.

Aztán a tengerparton még éjszakai fürdés, meg lazulás jól megkoronázta a napot. Valahogy jól sikerült kezdetnek tekinthető ez, a következő hónapokra. Ez a relax csomag, az orrvérzős munka meg csak később jön… A helyiekkel való interkontinentális különbségek pedig bármikor, bármilyen súlyossági fokon bekövetkezhetnek. Egyelőre a szálloda némi védettséget nyújt. 🙂

grandhotel.JPG


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Barlangi bújócska

Blogtár