Hurghada: a másik arculat

  • 0

Hurghada: a másik arculat

Mi van, ha nem jön össze minden napra a merülés. Nem gond! Mára olyan vihart mondtak, hogy kihajózási tilalom lépett érvénybe. Ilyent ritkán hallani, de most megtörtént esetté vált – köszönhetően a majd 40 km/h erejű szélnek. Ezúttal komolyan vette mindenki az előrejelzést, nem is hallottunk elsüllyedésekről. A levegő megtellt porral, szájban sercegő fogakkal ajádékozva meg az utcán járót. Az élénk színek kimentek a divatből, ahogy a por mindenre rátelepedett. Reméltem, hogy ez nem a sivatagi mikróbás por, ami köztudottan a fáraók átkát hordozza magával. Ki sem mozdultam délutánig, mire már normalizálódott a helyzet, gondoltam ideje egy idegenvezetésnek. Hogy kinek?Földim, Leslie ki a középiskolás évekből bukkant elő éppen nálunk tölti az év végét búvárvendég státuszban. Annak idején a Trishow pódiumáról ismertem, mikor sulink a GT nyerte sorban a középiskolai vetélkedőket. Ismert arc volt, vigyorogtam is, mikor azonosítottam, bár megsuhintott az eltelt vagy 14 év szele. Dolgok történtek ezalatt – például Hurghada kb. ennyi idő alatt nőtt ki a semmiből ekkora hoteldzsungellé és turistarezervátummá. Van nálam egy video, döbbenet, mekkora változás történt – aminek 5 éve magam is tanúja vagyok..
.
Cats - képrejtvény
.Képrejtvény: hány macska van a képen? (amúgy ez egy belvárosi kis udvar)
.
Elindultunk, hátsó utakon, hátsó advarokba betekintve. Ebből a nézőpontból nem is élünk olyan rosszul. A romok, kosz, por, nincstelenség beköszön – ezek nem Krudinák Lajos képei! Kontraszt a javából! Taxiba vágódva Daharban folytatjuk, ez pedig pepitában ugyanaz. Az óváros, az arab negyed! Gyalog vágunk át rajta, ki a tengerpartig, ahol egy vérhas büfének deklarált helyen állunk meg enni. Nekifekszünk pár húsos szendvicsnek, kapunk savanyút, kérünk repetát. Leslie szeme csillog, olyan ,,ha én ezt a klubban egyszer elmesélem” tekintettel. Egy dilemmát megoldandóan felhajtok egy csupor vizet az asztalon álló fémpohárból. A kérdés, hogy szervezetem átállt-e már a helyi immunitásra, hamarosan megválaszolásra kerül. Lehet, nem fogok örülni az eredménynek…

.
kuzuki.

Vagy 3 órát nyomultunk az utakon, miközben én azon filóztam, hogy miket fogok innen magammal vinni. Már készülök haza, közeleg a január közepe. Hogy otthon meg hideg lesz, fagy, és hó? Mit számít ez? Itt eléri a levegő hőfoka az egyéni fagypontomat – fázom is. ezen időlegesen csak pár fekvőtámasz segít, de az meg fáraszt. 🙂 Termálfürdő, sauna szerepel álmaimban: Otthon van jó világ!

Azért pár további kép a folytatásban, Leslie Úr fotóinak előadásában. A képek nem hazudnak.
.

busstation
.Buszmegálló. Praktikus utasellátó.
.
carpet
.Repülőszőnyegek, földhözragadt áraokon
.
green
.Sarki zöldséges
.
instruments
.Körtemuzsika
.
shops
.No konkurencia
.
street
.A mi kis utcánk. Itt sétálgatunk, vásárolunk, meg élvezzük a helyi feelinget
.
nem durva
.8ker
.

About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár