Brazil projekt – útrakészen

  • 0

Brazil projekt – útrakészen

Category : News , Uncategorized

A brazil hatóságok magyar kutatóknak engedélyezték először, hogy külföldiekként kincsekre vadászhassanak. Ehhez vásárolt különleges mini-tengeralattjárót az Octopus búvárcsoport. Mindezt azért, hogy segítse őket a brazil partok mentén zajló kalandozásukban, mely 3-4 hét múlva kezdődik. Ennek során fél éven át a partok közelében található hajóroncsokat fogják feltérképezni, remélve, hogy valóban értékes leletekre bukkannak. (Stop.hu)

NOAA_sonar.jpgA hírek és a készülődés a Kerasub figyelmét is felkeltette, még a részvételről is folytak megbeszélések. Tény, hogy nehéz kétkedés nélkül támogatni mind a magyar tengeralattjáró, mind egy kincskereső expedíció sikerét. Remélhetőleg az évtizedes múltra visszatekintő vállalkozás újabb projektje megvalósítja a célkitűzéseket és magyar siker születikBraziliában. A tavaly ősztől tervezett felkészülés folyamatban van, folyik a keresőtechnika tesztelése és csomagolása, az eszközök behajózása.

Várhatóan már csak hetek kérdése a tényleges indulás, azaz az Atlanti óceán átszelése. Braziliába érkezve a kereső csapat elsőként derítheti fel műszereivel a sekély, 20-35 méter mély tengerfenéken található roncsokat, azok elhelyezkedéséről térképet készítve. A kutatómunka második fázisa az adatok egyeztetése, a roncsok beazonosítása, minták, rámerülések, mérések segítségével. Ezt követi a tényleges feltárás, amelytől több száz millió USA dollár értékű műkincset várnak.

Mi drukkolunk a magyar csapatnak, várva az újabb híreket.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár