Padang Bai

  • 0

Padang Bai

Kompösszeköttetés Lombok szigetével. Kikőtői élet, alakok, zene, fények, mindent rádtukmáló árusokkal. Mint a legyek, úgy jönnek, ha egy alkuba belekezdesz, akkor azt veszed észre, hogy sorban állnak, hogy rád akasszák a portékáikat. Kezdetben ugyan nyújtogatják egy darabig, egyre komolyabban agitálva, ha pedig árat mondasz, akkor percek alatt több pályán alkudhatsz párhuzamosan. Az erőszakba hajló nyomássá váló terror alatt kinyílik a pénztárca, hogy mennyire, az idegrendszer kérdése.

Persze szigorú léptekkel el lehet jutni a bárhova. Ez Padang Bai esetében a kikötőt tömöríti magába, ahol van egy reggie bár, no meg egy Babylon nevű mulató, ami igazából egy sarki kocsmának megfelelő intézmény funkciót valósítja meg. Az internet elérhetőség megvalósulni látszik, de Indonézia azért nem a leggyorsabb cybertérrel büszkélkedik.

 

Kiderült, hogy szállásunk mellett egy régi temető van, elkereszteltük Adams kastélynak. Bizarr érzéssel foglaltuk el a szobákat, amolyan Agathe Christie forgatókönyvbe cseppenve. Sehol egy lélek. Mi érkeztünk elsőnek, lesz még pár nemzetközi szereplő, aztán elkezdenek vándorolni majd a halottak… srác halálfejes pólóban takarítja a medencét, a hamutartón maszatos felirat: „I kill You Boy!” Nos, a történet szerint valóban ébred a régies hotel, érkeznek sorban a vendégek…

 

Éjszakai Blue Laguna túra, kivilágítatlan lépcsőkön botorkálunk a dzsungel neszeivel sűrűsödő pára nyomasztó, s az öböl vízén a hullámok világító lényeket ringatnak. Nem sikerül túszul ejteni egyet sem, marad hát bennünk az ismeretlentől való Félelem, ami elejét veszi az éjszakai fürdőzésnek.


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár