Állapotjelentés

  • 0

Állapotjelentés

Rosszabbra számítottam, de hát mi lehetne a múlt nyárnál nagyobb arcraesés? Bele se merek gondolni. Persze a valóra nem váltott ígéretek terén a company hozta a maximumot, hajókat tekintve semmi változás, Norma van, meg sok munka rajta. Hát, nekiállunk, aminek lehet, folytatva a megkezdett műveleteket. A bázis, mint olyan, dettó nem esett át fejlesztésen, ez mindenképpen savanyú megállapítás, mert aminek lennie kéne, azt, és úgy, nehéz hiányolni.norma.jpg

Van azonban tenger, szép, a forgalom is az. Kishajók, yachtok mindenütt. Sajnos a civilek nem tanulják meg, hogy tiszteljék a tengert, de hát otthon sem gondolkodnak rajta, mikor lehúzzák a wécét. Nos, a papírmennyiség jelzi, hogy mennyien sz..nak a merülőhelyeinkre, meg a környezetre. Szevasz civilizáció, kultúra meg higiénia!

Minden szépül picit, de az árak is kúsznak felfelé. Azért megfizethető a tengerpart, egyre rendezettebb, bár Hercvegnovi strandjait nem ajánlom meleg szívvel miután úsztam egyet. A baj a vízzel van: alga, moszat jelzi, hogy ez nem a tiszta kék tengervíz. Nekünk a kihajózások megadják az élményt, de sajnos pl. az Admirál strand mocskosul nem szép.

A napirendünk egyszerű: reggel kilencre hajó menetkész, hosszú kávé-szünet, majd tíztől kifutás. Hogy meddig, azt nehéz meghatározni: nálunk a hajós merülős napi program az állapot és életforma, ha fél nyolcig tart két merülés, akkor addig. Draganunk nem kapkod, napnyugtával méri az időt.

Lehet tengeri kajak program: a hajóval tudunk kivinni egy és kétszemélyes tengeri kajakokat, ami jó játék, no meg egy lehetőség újabb partnerra. A hotelben is várnak bennünket, de nem igen van kedvem túlvállalásokba esni. Majd szépen lassan elkezdődik minden. Lehet jönni merülni!


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár