Egyetemes merülés

  • 0

Egyetemes merülés

kokainkiller.JPGEzt méltó képp lehetetlen kommentálni: jöttek és kész. Egy híján húsz, benne Balage, no meg a fémvázon élő szövet, maga a buszsofőr. Érkezés emlékezetes, ahogy várja befutó hajónkat a tenger(szesz)től mámoros csapat. Ekkor már sejtettem, hogy lesz ami feldob.

Szakmailag három nap merülős, evezős, kirándulós napra szegődtünk, ezen kívül szerepelt Budva kirándulás és rafting a Tarán című kaland is a hetes programban. Szerintem brutál jól ki lett találva, főleg, hogy árban sem lett a diákszínvonal fölé kalkulálva. Ezt csak abból sejtettem, hogy helyi beszerzésű alkoholgyökökből is került a konty alá, lsd. részlet egy délutánból című fotónk jobbról.

Aki itt volt tudja mi az a Kokainkiller, az biztos! Nos, a túra emlékezetessé vált a helyiek számára is. Maybe no(?) – ahogy errefelé mondják.

FOTOALBUM – feltöltve szolidan 🙂

VIDEO … olvass tovább, meg nézd a Youtubot

Részemről az intro volt a legnagyobb fa, amibe belevágtam. Két féle fazon debütált a sportos ifjúság soraiból: az első, akinek mindegy mit adunk a hátára, csak természetes, hogy megy. Volt akire a stresszes öltöztető team üres palackot és plusz 8 kilót ólmot applikált. Ha kellett volna, kétszer mentem meg az életét, de hát gyakorlatilag emberemnek nem volt szüksége sok segítségre. Minimalizáltuk a súlyait, aztán mire a levegőt is, octopuson fejeztük be a mutatványt. Gratulálunk, nyert egy ingyenes tanfolyami sorozókupont!

team.JPG

Másik típus aki fél, és ledermed a felszereléstől. Akár csigaházat is adhattam volna rájuk hatalmas tányérantennával és utánfutóval, akkor se lettek volna jobban tehetetlenek. Egyensúlyba és mozgásba hozás kemény propagandája után már csak a lejutás gigászi feladatát kellett megoldani. A légzőautomata sajnos zavaró tényező volt, ahogy minden más is, tehát eléggé kapaszkodós, többszörindulós startok után sikerült elrugaszkodni a merülésre a kötél fix zónájából. Nem volt cél mélyre menni, 3-4 méteren operáltunk. Ha egy pillanatra elengedtem a stabilizáló fogást a palackon, akkor a csoport nagy része inbolyogva elkezdett billenni. Bahh! Dragannak is jutott feladat, szóval birkózott mindenki, Atti + Balage a felszínen az öltöztetéssel. Aki a fülével nem tudott három méterig egyenlíteni, azzal sajnos nem sok teendő akadt, ahogy azzal sem, aki visszafordult két perc bemelegítés után. Gyerekek: nem nekem kell akarni merülni!

Rendben, van vigaszdíj, lehet jönni uszodába intrózni: garantált a mélység, nem kell sok ruha, súly, szóval könnyűbúrkodni még sikerülhet:)

Kajaktúra, Mamula sziget program, Kék barlang meg a merülés, Submarin Base, ugrálás a mélybe, esti partyk, strand partyk, Tara rafting… lesz miről beszélni a szerdai afterpartyn. Dobok fel videot, no meg valami kis albumot… Csak hogy látsszék, hogy ha valaki (aki Balage vezér) szervezni akar, akkor tudunk benne jó partnerek lenni, még búvár fejjel is. A buli pedig JÓÓÓÓ lesz! (lett.)

Fotóalbum – kis válogatás
Videoklip – előzetes (1.rész, 2. rész, 3.rész, 4.rész)

Aktuális videoelőzetesünk: Bátorságpróba – zuhanóban (2. rész)


About Author

Karas

Alapító tag és búvároktató, számos tengeren és merülésen túl, a Kerasub frontján.

Leave a Reply

Barlangi bújócska

Blogtár